Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Yeni varlık alımı gelebilir" - Para Haberleri

        San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed’in yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşmada az miktarda ilerleme gözlemlenirse, varlık alımı yapılmasında yeni bir tura açık olunabileceğini söyledi.

        Williams, küresel ekonomideki zayıflıkla ilgili endişeli olduğunu belirtirken ABD merkez bankasının gelecek yıl gerçekleşmesi beklenen faiz artırımını yalnızca enflasyon ve ücretlerin yükselmemesi halinde ertelemesi gerektiğini ifade etti.

        John Williams Reuters’la yaptığı röportajda gerektiği takdirde Fed’in ilk savunma hattının faiz oranlarının 2015’in ortalarından daha uzun süre sıfıra yakın seviyede kalacağını belli etmek olabileceğini söyledi. Williams’ın mevcut tahmini ilk faiz artırımının 2015’in ortasında geleceğini yönünde seyrediyor.

        Williams faiz artırımı ile ilgili olarak, “Enflasyonun yüzde 1.5’ten yukarıya çıkmaması halinde faiz artışının ertelenmesini değerlendirebiliriz. Maaşlarda yükseliş görülmemesi de ekonomide durağanlık olduğuna işaret eder ki bu da enflasyonun yüzde 2’ye çıkmak için baskılanmadığı anlamına gelir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ