Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları İstanbul Deniz Otobüsleri ile Habertürk anlaştı - İş-Yaşam Haberleri

        Ünsal Ereke / HT EKONOMİ

        ‘Yolcularının sesine kulak veren’ İstanbul Deniz Otobüsleri, bundan böyle 11 farklı iskelede Habertürk’ü canlı olarak izletecek. İDO ve Habertürk arasında yapılan işbirliği çerçevesinde, Habertürk TV böylece 53 milyon kişiye ulaşmış olacak Türkiye’nin en çok izlenen haber kanalı Habertürk, bundan böyle İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) 11 farklı iskelesindeki ekranlardan 53 milyon yolcuya canlı olarak ulaşacak. İDO’nun iskelelerinde yayınlanacak televizyon yayınını belirlemek üzere yapılan ankette yolcuların tercihi Habertürk olunca İDO ve Habertürk masaya oturdu. Dün yapılan işbirliği kapsamında 11 farklı İDO iskelesinde kurulacak 43 adet LCD ekrandan Habertürk canlı olarak izlenirken, geliştirilen özel yazılım sayesinde ekranın diğer kısmında da ekonomi, spor, hava ve yol durumu, son dakika haberleri ve kültür sanat gibi birçok konu en hızlı şekilde İDO yolcularına sunulacak.

        YOLCUNUN SESİNE KULAK VERİLDİ

        Geçen yıl yapılan özelleştirme ihalesi sonucunda Tepe-Akfen- Souter-Sera ortak girişimi tarafından işletmesi alınan İDO’nun CEO’su Önder Sezgi, hizmet kalitesinin artırılması amacıyla yeni uygulamalar hayata geçirmeye başladıklarını söyledi. Bunlardan birinin daha önce yoğun şikâyet konusu olan iskelelerdeki televizyon yayını olduğunu anlatan Sezgi, yolcuların sesine kulak verdiklerini belirterek, “Bu konuda müşteri memnuniyeti ve yolcu profil anketleri yaptırdık. En çok izlenmek istenen 5 kanal içerisinde yolcuların tercihi Habertürk televizyonu oldu. Biz de böyle bir düzenlemeye gitme kararı aldık” değerlendirmesinde bulundu.

        HABERTÜRK'ÜN ETKİSİ İDO İLE ARTACAK

        Habertürk TV Reklam Genel Müdürü Gürcan Korkmaz ise İDO’nun geçen yıl 53 milyon yolcuya hizmet verdiğini belirterek, bu uygulamayla Türkiye’nin en fazla izlenen haber televizyon kanalı Habertürk’ün etki alanının daha da artacağına dikkat çekti. Özellikle yaz aylarında tatil güzergâhlarının bağlantı noktalarında bulunan İDO iskelelerinde daha fazla insana ulaşacaklarını söyleyen Korkmaz, “İşyeri ve ev dışında yılda 53 milyon kişiye daha ulaşarak, Türkiye’nin en çok izlenen haber kanalı unvanını pekiştireceğiz” diye konuştu. Korkmaz, İDO’ya özel olarak hazırlanacak haber paketinin yanı sıra ekranların maliyetlerinin ve teknik desteğin Habertürk tarafından üstlenileceğini de sözlerine ekledi.

        ‘DENİZDE CEP YASAĞINI KALDIRDIK’

        İDO'nun CEO'su Önder Sezgi, müşteri memnuniyeti yaratma adına yaptıkları yatırımla seferler esnasında yolcuların cep telefonlarıyla konuşmalarını serbest bıraktıklarını, bunun da yolcular tarafından sevinçle karşılandığını ifade etti.

        YUNAN ADALARI’NA KADAR UZANDI

        Önder Sezgi, Kabataş’tan Bursa ve İzmir’e yönelik başlatılan İDObüs uygulamasının ilk sonuçlarının olumlu olduğunu, özellikle yaz aylarında daha geniş kitleler tarafından kullanılacağını düşündüklerini belirtti. İDObüs’ün hizmet alanını genişletmeyi düşündüklerini ifade eden Sezgi, “Bodrum’a kadar sefer düzenleyip buradan Yunan Adaları’na yolcu götürmek için görüşmeler yapıyoruz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ