Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları Turkcell'in üçüncü çeyrek finansal rakamlarını açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Turkcell'in net kârı üçüncü çeyrekte, FAVÖK ve net finansman gelirlerindeki artışın yanı sıra, net parasal pozisyon kârının desteğiyle yüzde 6.3 artışla 570.8 milyon TL ile beklentinin üzerinde gerçekleşti.

        Şirketin dün gece üçüncü çeyrek kârına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu artış, FAVÖK'ün 912 milyon TL'ye ve net finansman gelirinin 121.3 milyon TL'ye yükselmesine ek olarak, kaydedilen 47.5 milyon TL'lik net parasal pozisyon kârı ile sağlandı" denildi.

        Şirket açıklamasına göre, satış gelirleri ise üçüncü çeyrekte yüzde 9 artış ile tüm çeyrekler içinde kaydedilen en yüksek gelir rakamı olan 2.75 milyar liraya ulaştı.

        FAVÖK yıllık bazda yüzde 5 artış ile 912 milyon TL'ye ulaşırken, FAVÖK marjı ise yüzde 33.1 olarak gerçekleşti.

        ABONE SAYISI YÜKSELDİ

        Mobil pazarda 442 bin adet yeni müşteri kazanan Turkcell'in abone sayısı da 35.2 milyona yükseldi. Abone başına gelir (ARPU) ise yıllık yüzde 4.3 artışla 22 TL'ye ulaştı.

        Şirketin 2012 beklentilerine ilişkin açıklamasında ise, "Grup gelirimizin 10.3-10.4 milyar TL aralığında, Grup FAVÖK'ümüzün ise 3.1-3.2 milyar TL aralığında gerçekleşmesini bekliyoruz. Grup operasyonel yatırım harcamalarının gelire oranı için yüzde 16'lık beklentimizi koruyoruz" denildi.

        HİSSELERİ DEĞER KAZANDI

        İMKB'de, açıklanan 3. çeyrek kar rakamı sonrasında Turkcell hisselerindeki yüzde 1,38'lik yükseliş ile en fazla değer kazanan sektör endeksi oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ