Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra bir ilk, Amerika'nın keşfi tartışması Küba'ya talebi artırdı - Turizm Haberleri

        ÜNSAN EREKE/HT GAZETE

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile başlayan tartışmadan en kârlı çıkan Küba’ya tur düzenleyen şirketler oldu. Yoğun talep üzerine ilk kez Küba’ya yılbaşı turu düzenlendi.

        Şimdiye kadar balayı ile 1 Mayıs İşçi Bayramı dönemlerinde tatil noktası olarak tercih edilen Küba’ya ilgi, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeye yönelik sözlerinden sonra tavan yaptı. Şirketler Küba’ya yönelik ilginin artmasıyla birlikte bu yıl ilk defa yılbaşı turu bile hazırladılar. Bununla birlikte mayıs ayına kadar da sömestr dönemini içeren münferit turlarda hareket bekleniyor. Tur düzenleyici şirketler, sözü edilen caminin bulunduğu tepenin Havana’ya 700 kilometre uzaklıkta olduğu için tur programına eklenmesinin zor olduğunu belirtirken, “Ancak isteyen olursa götürebiliriz” ifadesini kullandılar.

        İLGİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKTI

        WTS Turizm CEO’su Hürser Tekinokyay, Küba’nın vizeyle ilgili yetkili acentesi oldukları için buraya yönelik hareketliliği gözlemlediklerini belirtti. Küba turlarına yönelik olarak meydana gelen ilginin şimdiye kadar olanın en üst seviyesini oluşturduğunu anlatan Tekinokyay, “Balayı turları ile 1 Mayıs İşçi Bayramı dönemlerinde gidilen Küba’nın artık normal tatilciler tarafından da dikkat çektiğini görüyoruz. Bu yıl yılbaşında da buraya tur düzenliyoruz” ifadelerini kullandı. Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin ise Küba’ya yönelik sömestr döneminde tur düzenleyeceklerini söyledi. Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü ettiği Kristof Kolomb’un sahile çıktığı noktanın Havana’ya 700 kilometre uzaklıkta bulunduğuna dikkat çekerek, “Ancak talep olursa götürebiliriz” diye konuştu.

        DAĞIN ÜZERİNDE CAMİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atıfta bulunduğu olaya göre tarihçi Youssef Mroueh 1996 yılında Kristof Kolomb’un Küba’nın kuzeydoğusu kıyısındaki Gibara yakınlarında ilerlerken ‘güzel bir dağın’ üzerinde bir cami gördüğünü iddia etmişti.

        SEMPATİ ARTIK GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

        Küba’ya şimdiye kadar Türk halkının sempatiyle baktığını anlatan VİP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu ise “Ulaşımın ucuzlamasıyla birlikte burası tatil noktası olarak daha ulaşılabilir hale geldi. Bugünlerde Küba’nın gündeme gelmesiyle bu ülkeye yönelik programlarımızda talep almaya başladık. Bu ülkeye yönelik en uygun dönem olan ocak ile mart ayları arasında 1 Mayıs kadar olmasa da turlarımız hareketlendi” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ