Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Konya otellerinde yer kalmadı - Turizm Haberleri

        ÜNSAL EREKE / HT GAZETE

        Stadı yapım halinde olan Beşiktaş’ın maçlarını taşıması ve Mevlânâ Haftası kapsamındaki dünyaca ünlü Şeb-i Arus törenleri nedeniyle yerli-yabancı turist akını Konya’daki gecelik oda fiyatlarını İstanbul seviyesine çıkardı. Mevlânâ Haftası ve Beşiktaş maçlarının etkisiyle son dönemde toplam oda kapasitesi 1400 olan 4 ve 5 yıldızlı Konya otellerinde boş yer bulmak mümkün olmazken, üniversitelerin misafirhaneleri bile doldu. Turizmciler, Beşiktaş’ın bu şehirde oynamayı düşündüğü Galatasaray maçı için şimdiden talep aldıklarını kaydediyorlar. 17 Aralık’ta başlayacak

        İstanbul - Konya hızlı tren hattı seferlerinin de kenti ziyaretçi bakımından uçuracağı ifade ediliyor.

        KİŞİ BAŞI KONAKLAMA FİYATI 200 EURO’YA KADAR ÇIKTI

        Şehirdeki ekonomik canlılığın üst seviyeye çıktığını anlatan Dedeman Konya Genel Müdürü Recep Altınok, şehirde 5 yıldızlı otellerde gecelik kişi başı konaklamanın 200 Euro’ya, 4 yıldızlı otellerde ise 90 Euro seviyesine yükseldiğini belirtti. Altınok, Beşiktaş - Trabzonspor maçında gelenlerin şehrin ekonomisine önemli oranda katkıda bulunduklarına dikkat çekerek, “Galatasaray maçı için ise şimdiden yer ayırtanlar var. 17 Aralık’tan sonra hızlı tren seferlerinin başlamasıyla birlikte burada yıl boyu hareketliliğin yaşanmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Şehirdeki 4-5 yıldızlı

        otellerin kapasitesinin 1400 odalı olduğuna dikkat çeken Recep Altınok, Dedeman, Hilton Garden İnn, Anemon, Rixos gibi zincirlerin yanında yapım halinde olan 5 yeni otel inşaatının sürdüğünü belirtti. Altınok, şehirdeki yatak kapasitesinin sürekli olarak arttığına dikkat çekerek, Novotel, İbis, Divan markalarının yanı sıra yapım halindeki otellere zincir arayan yatırımcılar olduğunu da sözlerine ekledi.

        HEM ALIŞVERİŞ, HEM MEVLÂNÂ TURU

        1200 kişiyle İran’dan Konya’ya en fazla ziyaretçi taşıyan şirket olan Sweet Home Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Dilik, bu yıl İranlı turistin artış gösterdiğini belirtti. Dilik, “1200 İranlıyı Mevlânâ Haftası nedeniyle buraya taşıdık. Bunda onların istedikleri tarzdaki eğlence programlarını otellerde düzenlememiz etkili oldu” ifadesini kullandı. Bununla birlikte 3 gün İstanbul alışveriş ve 4 gün Konya’da Mevlânâ Haftası programlı turlara ilgi gösterenlerin çok olduğunu anlatan Dilik, “Lüks isteyenlere yönelik olarak business class’lı uçaklar kiraladık” değerlendirmesinde bulundu.

        HIZLI TREN ULAŞIMI 4.5 SAATE İNDİRECEK

        Konya Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Konya Platformu Derneği Başkanı Mehmet Ali Çelik, 17 Aralık’ta ilk seferini yapacak İstanbul-Konya hızlı tren hattı sayesinde şehre gelecek ziyaretçi sayısının kalıcı olarak artış göstereceğine inandıklarını dile getirdi. Çelik, “İstanbul’dan hızlı tren seferleri başlayacak. Buradan 4.5 saatte kente ulaşmak mümkün olacak. Bunun da ileriki dönemde şehrimize gelecek kişi sayısını artıracağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

        MİSAFİRHANELERDE BİLE YER KALMADI

        Mehmet Ali Çelik, İstanbul’da Vodafone Arena Stadı’nın yapım halinde olması nedeniyle Spor Toto Süper Lig’deki Trabzonspor karşılaşmasını Konya’ya taşıyan Beşiktaş’ın şehirdeki ekonomik hareketlilikte beklenmedik bir artış yarattığını söyledi. Çelik, “Beşiktaş-Trabzonspor maçının burada olmasının ekonomik ve imaj konusunda bize katkısı oldu. 35 bin seyirciye oynayan Beşiktaş- Trabzon maçında şehirdeki üniversitelerin misafirhaneleri bile doldu. Şimdi Galatasaray maçının burada aynı etkiyi yaratmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ