Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yılbaşında talep dağa ve termale - Turizm Haberleri

        Otellerin büyük bölümünde doluluk oranları yüzde 80’lere ulaşırken,yurtiçi ve yurtdışı turlarının önemli kısmının satıldığı ifade edildi. Türkiye’nin güneyindeki oteller soğuk hava nedeniyle boş kalırken,dağ ve termal otellerine talep geldi. Kayak merkezlerinde 2 kişi 4 gece konaklamanın bedeli 800 lira ile 4 bin lira, termal otellerde konaklamanın bedeli ise gecelik olarak 600 lira ile 3 bin lira arasında değişiyor

        SAPANCA VE ABANT OTELLERİ DOLDU

        ETS Turizm yurtiçi operasyon yöneticisi Bora Genç, yılbaşında tatil yapmak isteyenlerin özellikle kayak merkezlerine ilgi gösterdiğini söyledi. Genç, yılbaşında havaların soğuk olması nedeniyle tatilcilerin,Ege ve Akdeniz gibi kıyı bölgelerine yönelik ilgisinin düşük olduğunu ifade etti. İstanbul ve Ankara ile çevre illerdeki otellerin büyük çoğunluğunda yılbaşına yönelik olarak boş yer kalmadığını bildiren Genç, “Kayak merkezlerinin bir bölümünde neredeyse yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştık. Şu anda Sapanca ve Abant’daki tesisler tamamen dolu. Uludağ yüzde 90, Kartalkaya ise yüzde 80 dolu durumda” dedi.

        YURTDIŞI TURDA YÜZDE 15 ARTIŞ YAŞANDI

        Yurtiçi noktalarının yanı sıra yurtdışı tur paketi satışlarında geçen seneye göre yüzde 15 artış olduğu belirtiliyor. Yılbaşını yurt dışında geçirmek isteyenlerin en çok Roma, Venedik ve Beyrut turlarını alması dikkat çekiyor.

        KIBRIS VE AFYON DA İLGİ GÖRDÜ

        Kıbrıs’ta yılbaşı için sanatçıların sahne alacağı programlar hazırlayan tesislere dikkat çeken turizmciler, buradaki otellerin de yoğun ilgi gördüğünü ve halen boş yer bulunabildiğini söyledi. Kıbrıs’taki otellerin doluluk oranında geçen yıla göre yüzde 20’ye yakın artış yaşandı. Afyon’daki termal otellerde de doluluk yüzde 80’lere ulaştı

        DAĞDA GECELİK KONAKLAMA 250-600 LİRA

        Jolly Tur yurt içi turlar yöneticisi Can Mergen yılbaşına yönelik olarak özellikle kayak merkezlerindeki otellere ilginin yoğun olduğunu gözlemlediklerinin altını çizdi. Vatandaşların bir kısmının erken rezervasyonla tatillerini indirimli yapmayı tercih ettiğine dikkat çeken Can Mergen, “Son 10 gün içinde rezervasyon yaptıranlar da var ancak hâlârezervasyonunu yapmamış,tatile nereye gideceğinekarar veremeyen kişi deçok. Kayak merkezlerinde otellerde yılbaşında konaklama ücreti gecelik kişi başı 250 lira ile 600 lira arasında değişiyor”ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ