Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Korkusuz Türkler - Turizm Haberleri

        Ünsal EREKE /HT GAZETE

        Türklerin sömestr tatilinde en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan Disneyland dedün asılsız bomba ihbarıyla çalkalandı. Tüm bunlar Türkleri Paris’ten vazgeçirmedi. Charlie Hebdo katliamı ve sonrasında meydana gelen rehine olayları nedeniyle tüm dünyanın gözü Fransa’nın başkenti Paris’e çevrilirken,Türkler 24 Ocak’ta okulların tatile gireceği sömestr döneminde yapacakları Disneyland turlarını ertelemedi. Avrupa’nın en ünlü eğlence merkezleri arasında başı çeken ve her yıl özellikle sömestr dönemlerinde binlerce Türk’ün akın ettiği Paris’teki Disneyland turlarına Türkiye’den bu yıl yaklaşık 3 bin kişinin gitmesi bekleniyor. Sektörün önde gelen tur operatörleri Etstur ve JollyTur yetkilileri ise olaylarla ilgili iptalin yaşanmadığını belirtirlerken, “Turlarımız planlandığı gibi zamanında yapılacak, herhangi bir iptal yok” ifadelerini kullanıyorlar. Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin sömestr döneminde her yıl daha fazla kişinin Disneyland’i seçtiğini belirterek, “Bu yıl yaklaşık 3 bin kişinin Paris’in yolunu tutacağını düşünüyoruz”diye konuştu.Uzun dönemdir satışta olan turların geçen haftai tibarıyla bittiğini belirten Tekin, “Şimdiye kadar bize herhangi bir erteleme ya da iptal etme isteği ulaşmadı.Yeni olaylarla birlikte de olacağını sanmıyorum. Çünkü insanlar buralarda güvenlik önlemlerinin üst seviyede olduğunu ve korunduğunu biliyorlar”değerlendirmesinde bulundu

        YÜRÜYÜŞE TEK YÖN BİLET 1000 LİRA

        Charlie Hebdo katliamına tepki olarak bugün Fransız halkıyla dayanışma yürüyüşüne katılmak isteyenler nedeniyle İstanbul’dan Paris’e yönelik uçak seferleri de doldu. Buna göre THY’nin bugünkü Charles de Gaulle uçuşları dolarken, tek yön ekonomi sınıfı biletler 1000 liraya kadar çıktı.

        SICAK UZAKDOĞU VE DUBAİ’YE TALEP ARTTI

        Sömestr döneminde Paris’in yanısıra Türkiye’deki soğuk havanın aksine sıcak iklim yaşayan Uzak doğuve Dubai turlarına da ilgi dikkat çekti. İlker Larnacı, bu döneme yönelik olarak Uzakdoğu ülkeleri ve Dubai’ye yönelik turların geçen yıla oranla artış gösterdiğini belirterek, turların Disneyland kadar ilgi gördüğünü belirtti. Tolga Tekin ise Türkiye’deki soğuk hava nedeniyle ikinci ‘sıcak’ bir tatil geçirmek isteyenlerin Uzak doğuve Paris’in yolunu tutacağını belirterek, “İki haftadır özellikle İstanbul’daki soğuk hava koşulları tatilcileri daha sıcak yerlere itti”diye konuştu.

        BÜTÜN TURLAR TÜKENDİ BİLE

        ETS Turizm Yurtdışı Turlar Müdürü İlker Larnacı“Sömestr dönemine yönelik olarak satışa çıkardığımız Paris ve Disneyland turlarına yönelik olarak bütün programlarımızı şimdiden tükettik. Son günlerdeki terör olayları nedeniyle ise herhangi bir iptal şu ana kadarsöz konusu olmadı”dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ