Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Hedef 50 milyon turist! - Turizm Haberleri

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen, ''Türkiye 2023'e yürüyor, Ankara AK Parti'de Buluşuyor'' programında 2023 yılına kadar hedeflerini açıkladı. Bu hedeflerin içerisinde turizme ait olanlar da vardı. Erdoğan şunları söyledi:

        ''Kendi savunma uydumuzu, Türk mühendislerince tasarlıyor, imal ediyor ve Göktürk uydumuzu uzaya gönderiyoruz. Havacılık organize sanayi bölgeleri, gemi inşa organize sanayi bölgeleri kurarak Türkiye'yi 3 kıtanın üretim ve lojistik merkezi haline getireceğiz.

        Toplam 8,5 milyon hektarlık sulanabilir alanın tamamına yakını 2023 yılına kadar suyla buluşacak. 2023 yılına kadar bütün vatandaşlarımız geniş bant internet erişimi imkanına sahip olacak. En az 3 nükleer enerji santrali tamamlanmış olacak. Bugün yıllık 28,5 milyon kişi olan turist sayısı 2023 yılında inşallah 50 milyona çıkmış olacak ve gelirimizi de 50 milyar dolara çıkarmış olacağız. GAP, DAP ve KOP gibi bölgesel projeleri tamamlamış, dünyanın tahıl ambarına, tarım merkezine dönüşmüş bir Türkiye inşa edeceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ