Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kürtaj dahil turlar başladı! - Turizm Haberleri

        Menekçe Ataselim / HT Ekonomi

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kürtaj cinayettir" sözünün ardından başlayan kürtaj tartışması, turizmcilere yaradı. Turizmciler eğitim, sağlık ve kumar turizminin ardından bu kez 'kürtaj turizmi' için kolları sıvadı. Kişi başı 299 Euro'dan başlayan 3 gün 4 gecelik turlar fişlenme korkusu taşıyanlardan ilgi gördü.

        Habertürk Yazarı Ali Tezel, 25 Haziran'da Sağlık Bakanlığı'nın hamilelik testi pozitif çıkanların listesini laboratuvalardan alarak aile hekimlerine bilgi verdiğini, aile hekiminin de test yaptıran bekar bir kadının kadının hamile olduğunu cep mesajıyla babasına duyurduğunu yazmıştı. Fişlenme endişesi gebeliğine son vermek isteyen kadınları yurt dışında kürtaj olmaya yönlendirdi. Baracuda Tour, 15 gün önce sağlık turizmi kapsamında 'kürtaj dahil' turlar düzenlemeye başladı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu, Ramazan nedeniyle turları henüz ilan etmediklerini söyledi. Polatoğlu "15 gün önce duyurduk. Hemen talep gelmeye başladı.

        Kıbrıs'a 7 operasyon için toplam 18 kişi gitti. Çünkü genellikle yalnız değil, sevgilileri, kardeşleri veya bir arkadaşlarıyla gidiyorlar. Söz konusu kişilerden yalnız biri evliydi. Çoğu bekar" dedi. Türkiye'de kürtaj için 10 haftalık yasal zorunluluk bulunduğunu, sınırın doktor raporu ile aşılabildiğini hatırlatan

        Polatoğlu, 10 haftalık sınırı geçmiş, ancak doktor raporu getiremimiş kişilerin turlara katılamayacağını söyledi.

        FİYATI 299 EURO

        Kıbrıs'ta 3 gece 4 günlük turun kişi başı 859 TL, klinik ücretinin ise yaklaşık 1000-1200 TL olduğunu kaydeden Polatoğlu, "Bayram sonrası Kırım'a da aynı şekilde tura başlıyoruz. Kırım'da her türlü sağlık hizmeti ücretsiz olduğu için fiyat daha uygun. Kişi başı 299 Euro'ya geliyor ve şimdiden 10 kişi kayıt yaptırdı. Bosna'yı da üşünüyoruz" dedi.

        VIP'LER LONDRA'YA GİDİYOR

        Kürtaj uygulaması yapılan 100 civarında ülke olduğunu, ancak kendilerinin hem yakın hem de Türkçe konuşulabilen ülkeleri ön planda tuttuğunu ifade eden Polatoğlu, şöyle devam etti: "İngiltere'nin başkenti Londra'da da bir klinikle anlaşmak üzereyiz.

        Burada fiyat 2 bin Sterlin olacak. Bu işin VIP kısmı için düzenlenecek bir tur denebilir. Henüz Türkiye'de böyle bir yasak yok ama insanlar fişlenme korkusu nedeniyle yurt dışında yaptırmak istediklerini söylüyorlar. 'Aman eş, dost, aile duymasın' düşüncesi hakim. Bugüne kadar gidenlerin arasında tanınmış bir isim bile var. İnsanlar özellikle cep'e mesaj gibi şeylerden çekiniyor."

        ŞEHİR TURU DA VAR!

        Kürtaj dahil diye ifade ettikleri b turları sağlık turizmi kapsamında herhangi bir uygulama olarak gördüklerini belirten Polatoğlu "Sonuçta her yasak veya yokluk turizmde yeni bir kapı açabiliyor. Tıpkı kumar gibi. O da yasaklandı ama insanlar yurt dışına gidip oynuyor" diye konuştu. 3 gece 4 gün olarak düzenlenen turların kapsamında havalimanından transfer, rehber hizmetleri de olduğunu kaydeden Polatoğlu, "İlk gün şehir turu oluyor. İkinci gün operasyon yapılıyor. Üçüncü gün de nekahat dönemi şeklinde geçiyor. İnsanlar da tatile gittiklerini söyleyip operasyon yaptırabiliyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ