Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm ProntoTour,bayram tatili,Sarp Özkar,kurban bayramı tatili - Turizm Haberleri

        ProntoTour Pazarlama ve Satış Müdürü Sarp Özkar, yaz tatilini Ramazan Bayramı'ndan önce yapanların Kurban Bayramı'nda tatile çıkmayı planlayarak, aylar öncesinden tur programlarını satın almaya başladığını belirtti.

        Özkar, "Bununla birlikte bayram tatilinin 10 gün olması ihtimali de eklenince vatandaşlar, Kurban Bayramı tatillerini bu süreye göre yaptı" dedi.

        REZERVASYONLARDA İPTAL YOK

        Bayram tatilini yurt içinde ve yurt dışında geçirmeyi isteyenlerin "Tatil 10 güne çıkmasa bile bir şekilde kendi iznimden kullanır, yazdan beri yapamadığım tatilin keyfini Kurban Bayramı'nda çıkarırım" düşüncesiyle hareket ettiğini dile getiren Özkar, şunları kaydetti:

        "Misafirlerden öyle olumlu tepkiler geldi ki biz turizmciler bile tatilin neredeyse 10 gün olduğuna kendimiz de inandık. Arefe günü de dahil tatilin 6 gün olacağı açıklamasına rağmen tatilcilerde bu anlamda bir hayal kırıklığı yaşanmadı. Zira herkes bu ihtimali de değerlendirerek bir şekilde organize olmuştu. Bu anlamda rezervasyonun iptalini isteyen ya da bir serzenişte bulunana dahi rastlamadık. Bayrama 10 günden az zaman kala rekor bir satışla yurt içi tur paketlerinin yüzde 90'ı doldu. Yurt dışı tur paketlerinde ise geçen yılın aynı dönemime göre yüzde 70 kapasite artışında bulunmamıza rağmen şu ana kadar yurt dışı tur paketlerinin de yüzde 98'si satıldı.''

        SEKTÖRE DOPİNG OLDU

        Yapılan olumlu açıklamalar ve ılımlı hava nedeniyle turizmcilerin de son derece memnun olduklarını vurgulayan Özkar, bu dönemde sektörün böyle bir destek ve dopinge ihtiyacı olduğunu söyledi.

        Özkar, sadece büyük tur operatörlerinin değil aynı zamanda küçük çapta perakendeci olarak çalışan seyahat acentelerinin de önemli oranda olumlu bir havayla karşılaştıklarını vurgulayarak, "Gerek uçak bileti satışı gerek otel ve tur paketleri satışlarında önemli artışlar elde ettiler" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ