Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Bergama turizmde kan kaybetti! - Turizm Haberleri

        Kültür turizminde, Ion Uygarlığı'ndan Osmanlı İmparatorluğu dönemine uzanan zengin tarihsel birikimiyle İzmir'e gelen turistler için önemli bir uğrak noktası olan Bergama, bu yılın 10 ayında müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısı açısından yüzde 7,8 geriledi.

        İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, dünya uygarlık tarihinin en köklü yerleşimlerinden biri olarak öne çıkan Bergama, müzesi, Akropolü, Asklepionu, Bazilikası ile bu yılın 10 ayında 433 bin 491 yerli ve yabancı turisti çekti.

        Turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 7,8 oranında gerileme yaşayan Bergama, müze ve ören yerleriyle geçen yıl aynı dönemde 470 bin 570 yerli ve yabancı turisti ağırlamıştı.

        EN BÜYÜK DÜŞÜŞ AKROPOL'DE

        Bergama Akropolü, 10 aylık dönemde 241 bin 481 kişi ile ilçede en çok ziyaret edilen ören yeri olma özelliğini korurken, ziyaretçi sayısında ise geçen yıla oranla yüzde 10,6 düzeyinde düşüş yaşandı.

        Akropol, 37 bin 670 kişiyle en çok ziyaretçiyi ekim ayında çekti. İklim koşulları nedeniyle daha çok ilkbahar ve sonbahar aylarında ziyaret edilen Akropol, nisan ayında 37 bin 206, mayıs ayında 28 bin 599, eylül ayında 26 bin 944, mart ayında da 25 bin 804 turisti çekti.

        Bergama'daki diğer müze ve ören yerlerini ise bu yılın ilk 10 ayında, 192 bin 10 yerli ve yabancı turist gezdi.

        Akropol'ün ardından ilçede en çok ziyaretçi çeken Asklepion, bu dönemde 136 bin 517 kişi tarafından ziyaret edilirken, Bazilika 33 bin 914 bin, Bergama Müzesi de 21 bin 579 turisti ağırladı.

        Yılın 10 aylık döneminde ziyaretçi sayısındaki düşüşten Bergama Müzesi, Asklepion ve Bazilika'nın da etkilendiği ilçede, ocak-ekim ayında turist sayısı artan tek yer Bazilika oldu. Geçen yıl bu dönemde 32 bin 695 turist çeken Bazilika'yı, bu yıl yüzde 3,7'lik artışla 33 bin 914 kişi gezdi.

        "ÖREN YERLERİ DAHA RAHAT GEZİLEBİLECEK"

        İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bergama'daki ören yerlerinin daha rahat gezilebilmesi, dolayısıyla daha fazla turist çekmesi için projelerin hayata geçme aşamasında olduğunu belirtti.

        Bergama Akropolü'nün, Efes antik kentinden sonra İzmir'deki en çok ziyaret edilen ören yeri olduğuna işaret eden Ediz, ilçedeki ören yerlerinin daha rahat gezilebilmesi için İzmir İl Özel İdaresi'nce ihalesi yapılan Bergama Ören Yerleri Çevre Düzenlemesi Projesi uygulamasının devam ettiğini söyledi.

        Ediz, bu kapsamda Akropol Ören Yeri'nde, yürüyüş yollarının iyileştirilmesi, engelliler için ahşap rampa, seyir terası oluşturulmasını da içeren çevre düzenlemesi ve aydınlatma çalışması yapıldığını dile getirerek, Asklepion Ören Yeri'nde de benzer şekilde çevre düzenlemesi yapılarak, aydınlatma sistemi kurulacağını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ