Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Hızlı Tren'le gelen turistler İç Anadolu'yu tanıyacak! - Turizm Haberleri

        AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Hızlı Tren Projesi'nin hayata geçmesiyle Antalya'ya gelen turistin yüzde 20'sinin İç Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve doğal güzelliklerini görme şansını yakalayacağını söyledi.

        Milletvekili Badak, Antalya'da hayata geçilecek olan hızlı tren çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, projenin aynı zamanda turizm şehrini İç Anadolu'ya bağlayacağını kaydetti.

        2015 yılında Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonun üzerinde olması beklendiğini aktaran Badak, "Projenin hayat bulmasıyla Antalya'ya gelen turistin yüzde 20'sinin Orta Anadolu'yu ziyaret edebileceğini hesaplıyoruz. En azından Antalya'ya gelen ziyaretçinin 2015'li yıllardan itibaren yüzde 20'sinin Konya Mevlana, Nevşehir Kapadokya ve Ankara'yı ikişer günlük turlarla ziyaret etmesi sağlanır. Antalya'ya gelen turistin yüzde 20'si 3 milyon demektir. Turda kişi başına ortalama 200 Euro harcansa yıllık 600 milyon Euro gibi hazır yolcu potansiyeli sunacaktır. Bu her yıl artış gösterecektir." diye konuştu.

        Yabancı yolcu toplama bakımından Türkiye'nin iki toplama merkezinin bulunduğunu belirten Badak, bunun birisinin İstanbul, diğerinin de Antalya olduğunu kaydetti.

        Antalya'ya gelen turistin İç Anadolu'ya taşınmasında Toroslar'ın eteğindeki yerleşim alanlarının turizmle tanışacağını anlatan Badak, bu bağlamda Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinin eko, botanik ve yayla turizminin canlanacağını söyledi. Badak, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin keşfedilmeyi beklediğini sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ