Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Burada turistler pamuk topluyor! - Turizm Haberleri

        Manavgat ilçesinde yabancı turistler, düzenlenen alternatif turlar kapsamında pamuk tarlalarında çalışıyor.

        Manavgat'ta sabah saatlerinde otellerinden alınan turistler, önce Oymapınar bölgesinde düzenlenen çeşitli aktivitelere katılıyor. Daha sonra Değirmenli köyüne gelen turistlere rehberler eşliğinde pamuğun ekiminden hasadına kadar nelerin yapıldığı anlatılıyor. Rehberler, pamuğun nasıl toplanması gerektiği konusunda da turistleri bilgilendiriyor.

        İSTEYENLER PAMUK TOPLAYABİLİYOR

        Yabancı tatilcilerden isteyenler, tarlaya girerek pamuk toplayabiliyor. Toplanan pamuklar çuvallarda toplanıyor. Pamuk toplama işlemi yarım ile 2 saat arasında sürüyor. Turistler daha sonra Manavgat Baraj Gölü kıyısındaki restoranda yemek yiyor.

        Rehber Ejder Zeren, yaptığı açıklamada, alternatif turizm kapsamında sundukları pamuk turunun turistlerden ilgi gördüğünü söyledi. Bazı turistlerin hayatlarında ilk kez pamuk tarlası gördüğüne değinen Zeren, yabancı tatilcilerin pamuk toplamayı ilginç bulduğunu ifade etti.

        Zeren, şöyle konuştu: "Buraya getirdiğimiz turistlere pamuk toplama işinin nasıl yapıldığını ve Türkiye'deki büyük aile kavramı hakkında bilgiler verdik. Pamuk toplayan ve bu işi yapan insanların nasıl para kazandığını anlattık. Pamuk toplamayı turistler de ilk defa yaşamış oldu. Turlarımıza bazen engelli turistlerimiz de katılıyor. Bu tür turlar engelli turistler için çok faydalı oluyor. Onlar için de iyi bir aktivite oluyor. Müşterilerimiz doğal ortamda olduğu için bu turu çok beğeniyor."

        Pamuk turuna katılan Alman Sandra Balaus, hayatında ilk kez pamuk topladığını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

        PAMUK TURU 30-35 EURO

        Pamuk turunu düzenleyen Mustafa Öztürk ise Oymapınar bölgesinde cip ve eşek safari, balık tutma turu, tekne turu gibi değişik aktiviteler düzenlediklerini anlattı. Pamuk turunun da bunlardan biri olduğuna değinen Öztürk, pamuk turlarına her yıl yaklaşık 4-5 bin kişinin katıldığını ifade etti.Öztürk, pamuk toplama turunun çeşitli aktiviteler ile kişi başı 30-35 euro civarında olduğunu kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ