Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Samsun'daki arkeolojik çalışmalar sonlandı! - Turizm Haberleri

        Samsun'da OMÜ Arkeoloji Bölümü'nün organizasyonunda yerli ve yabancı bilim adamlarının da katıldığı, "Samsun, Vezirköprü, Havza İlçesi Arkeolojik Yüzey Araştırması" projesinin 2013 yılı çalışmaları sonuçlandı.

        Güney Danimarka Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tönnes Bekker-Nielsen başkanlığında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle yürütülen projeye Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Temür'in yanı sıra 20'ye yakın yerli ve yabancı bilim adamı da katıldı.

        2 BİN YILLIK ANTİK KENT

        Ekip üyesi olarak araştırmaya katılan Yrd. Doç. Dr. Akın Temür çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Vezirköprü ilçesindeki antik kaynaklarda adı geçen Neoklaudiopolis Antik Kenti ve çevresindeki Roma dönemi yollarını saptamak amacıyla yürütülen bu yılki çalışmalarda birçok yeni bulguya rastlandı.

        1600'lü yıllarda şehre ait sikkelerin incelenmesiyle başlayan ilk araştırmalarla elde edilen bilgiler, günümüzde yeni bulunan yazıtlar ve seramik buluntularıyla daha da derinlik kazandı. Antik çağdan günümüze sağlam olarak ayakta kalmış herhangi bir yapının bulunmadığı, modern Vezirköprü ilçesinden elde edilen bu buluntular, Oymaağaç Köyü'nde bulunan ve kazısı devam eden Hitit kutsal kenti Nerik'in yanında ilçenin altında yatan iki bin yıllık bir Antik Roma kentinin varlığını da gün yüzüne çıkarmaya başladı."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ