Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Ordu'da 52 bin kişinin aynı anda "karşılama" oynamasıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girilmesi hedefleniyor - Turizm Haberleri

        Ordu'da bir dernek tarafından hazırlanan "Ordu Karşılama Oynuyor" projesi ile 52 bin kişinin aynı anda "karşılama" oynamasıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girilmesi hedefleniyor. 27 Nisan'da yapılması planlanan rekor denemesi, yapımı süren Ordu-Giresun Havalimanı pisti üzerinde gerçekleşecek.

        Proje Koordinatörü Telat Baş, yaptığı açıklamada, 2013 yılında İçişleri Bakanlığı'nın derneklere yönelik hibe programlarından yararlanarak "Ordu Karşılama Oynuyor" isimli bir proje hazırladıklarını, projeye Ordusporlu futbolcuları, sanatçıları, polisi, askerleri, doktorları ve sivil toplum örgütlerini dahil edeceklerini söyledi.

        REKOR DENEMESİ HAVALİMANI PİSTİNDE

        Projeye birçok kurumun destek verdiğini dile getiren Baş, şöyle konuştu:

        "Proje Ordu Valiliği, İl Kültür veTurizmMüdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ortaklaşa yürütülüyor. 27 Nisan'da 52 bin kişiye aynı anda Ordu karşılamasını oynatmayı planlıyoruz. 52 bin kişinin yöresel oyunlarımız arasında bulunan Ordu karşılamasını aynı anda oynamasıyla hem Guinness Rekorlar Kitabı'na gireceğiz hem de Ordu-Giresun Havalimanımızın tanıtımını daha iyi yapmış olacağız. İnşallah havalimanından uçaklar uçmadan biz rekora uçacağız."

        ORDU KARŞILAMASI İKİ KİŞİYLE OYNANIYOR

        Ordu karşılaması ile ilgili bilgi veren Baş, şunları söyledi:

        "Tüm halk oyunları figürleri insanı, doğayı ve yaşamı anlatır. Ordu karşılaması da insanının yaşantısını anlatıyor. Karadeniz denilince akla ilk horon geliyordu. Karşılama Trakya bölgesine ait bir oyun. Neden Ordu'da oynanıyor. Çünkü Trakya'dan göçen insanlarla 1800 Rus harbinden göçen Kafkas vatandaşlarımızın, özellikle de Gürcü vatandaşlarımızın Ordu'da bir araya gelmesiyle ve gelin alışverişlerinde bir araya gelmeleriyle oluşan bir oyun. İnsanı karşılamayı anlatıyor. Buyur etmeyi, güler yüzlülüğü ve misafirperverliği anlatan oyun, en az iki kişiyle oynanıyor."

        Baş, Guinness Rekorları Kitabı'na girmek için noterin yeterli olmayacağını, bu nedenle Guinness Rekorlar Kitabı'nın Londra merkezinden hakem talep edeceklerini, gelen hakemlerin sayımı yaparak rekoru tescil edeceklerini sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ