Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtdışı Tatil Fırsatları Türkler bu turlara akın ediyor! - Turizm Haberleri

        Ünsal EREKE / HT EKONOMİ

        20 Nisan'da kutlanacak Hıristiyan dünyasının Noel’den sonraki en önemli günü olarak kabul edilen Paskalya Bayramı, 17 Aralık operasyonu ve yerel seçimler nedeniyle gerilen Türk tatilciler için fırsat oldu. Paskalya tatilinde Türkiye’ye Avrupa ülkelerinden yolcu taşıyan charter uçakları sayesinde yaklaşık 150 Euro’luk indirimli tatil fırsatı yakalayan Türk tatilciler, 3-4 gecelik yaz öncesi turlarına akın etti.

        TAMAMINA YAKINI SATILDI

        Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, seçim stresinin tavan yaptığı geçen ay içerisinde ocaktan bu yana satışta olan Paskalya turlarının önemli kısmını bitirme fırsatını bulduklarını söyledi. Tekin, “Kendimize İspanya ve Portekiz’de 5 tur belirledik, az kalan Barcelona turu dışında bunların tamamını bitirdik” dedi. Coral Travel & ODEON Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı da destinasyonlara göre Paskalya Bayramı sayesinde yaklaşık 100-150 Euro daha düşük fiyattan tur sattıklarını belirterek, “Dönüş uçuşlarının boş kalmaması için daha uygun fiyatlarla sunulması, bize hesaplı turlar organize etme şansı veriyor” diye konuştu.

        İSTANBUL OTELLERİNDE PASKALYA DOLULUĞU

        Öte yandan Paskalya tatillerinde Türkiye’ye gelecek Avrupalı turist özellikle İstanbul’daki otelleri heyecanlandırdı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yaz tatili öncesinde yurtdışına çıkan Türk tatilci sayısında artış olduğu kadar, Türkiye’ye gelen turistlerin de yoğunluk oluşturduğunu belirterek, “16 Nisan haftasında otellerin tamamına yakınının dolu seyredecek olduğunu görüyoruz. Bunlar turizmde iyi geçecek bir yılın habercisi olacak” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ