Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Mart ayında İzmir'e gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,70 oranında azaldı - Turizm Haberleri

        Mart ayında İzmir'e gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,70 oranında azaldı.

        Geçen yıl mart ayında kente 46 bin 41 turist geldi, bu yıl rakam 36bin 511 oldu.Ocak-mart döneminde İzmir'e gelen turist sayısı geçen yılın aynı döneminegöre sadece 356 kişi artarak 88 bin 156 oldu. Bu dönemde gelen turistinbüyük bölümü havayolu ile şehre giriş yaptı. 2014 Mart ayında havayolu girişlerinde bir önceki yıla göre yüzde 11,72, denizyolu girişleri ise40,67 azaldı.İlk çeyrekte İzmir'e en fazla turist Almanya'dan geldi. Hollanda, Fransave İngiltere'den de aynı dönemde çok sayıda turistin tercihi İzmir oldu.

        KARAMSAR DEĞİLİZ!

        İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, mart ayında yaşanan düşüşünfazla önemsenmemesi gerektiğini söyledi.Dönemsel düşüşlerin olabileceğini belirten Ediz, İzmir'in yılın tamamındageçen yıla göre daha fazla turist ağırlayacağını ifade ederek şunlarıkaydetti:

        "İlk üç ayın sonuçları yüzer gezer olur. Geçtiğimiz yıllarda da böyleoldu. Ocak-mart ayında artılı eksili istatistiklerle karşılaşıyoruz. 2014yılının 2013'ten daha iyi olacağını tahmin ediyoruz. Türkiye genelinde deböyle düşünüyoruz, kesinlikle karamsar düşünmüyoruz. Rakamlar birkaç ayfarklı seyretsede 2014 yılı 2013'ten daha iyi olacaktır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ