Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtdışı Tatil Fırsatları Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 2014 yılında turizmde Türkiye, 43 milyon turist, arap turistler, mısır, suriye - Turizm Haberleri

        Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 2014 yılında turizmde Türkiye'nin yüzde 8 büyüyerek 43 milyon turist ile 36 milyar dolarlık gelir hedefine ulaşacağını söyledi.

        Beraberinde Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili ve Yunanistan Parlamentosu Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Konstantinos Tsiaras, Yunan iş adamları ve sanatçılar ile birlikte Kapadokya bölgesini gezen Ulusoy, turizm sektörünün 2014 yılı hedefleri ve yeni turizm politikaları ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        'TÜRKİYE KRİZ DOKTORU OLDU'

        Komşu ülkelerde ve Ortadoğu'daki karışıklıklara rağmen Türk turizminin her geçen yıl büyüdüğünü ve turizm gelirlerinin arttığına dikkat çeken Ulusoy, Mısır, Irak, Suriye gibi ülkelerdeki gelişmelerin Türk turizmini olumsuz yönde etkilemeyeceğini kaydetti. Türkiye'nin körfez krizinde 10 milyon turist ağırlarken Irak'taki olayların 10 yıldır sürmesine karşın turist sayısının sürekli arttığına dikkat çeken Ulusoy, "Körfez krizinde biz Türkiye olarak 9-10 milyon turist ağırlıyorduk ve bu rakamlar bizi üzüyordu. Şimdi 43 milyona koşuyoruz ve rakamlar bizi üzmüyor ancak komşularımız için üzülüyoruz. Çünkü komşumuzda bir yangın olduğu zaman külleri bizi rahatsız eder. Komşumuzdaki rahatsızlıkta bizi mutlu etmez. Onlara gidemeyen turistlerin bize gelmesi yönünde bir beklentimiz yok. Başkalarının üzüntüsü üzerine biz saray kurmayız. Onlarda bu karışıklıkların bitmesini istiyoruz. Çünkü Mısır'da, Suriye'de dost bir ülke. İnanıyorum ki oralarda halkın iradesi gerçekleşir ve rahata ererler. Irak'taki çatışmalar neredeyse 10 yıldır devam ediyor. Artık Türkiye bunları aştı. Türkiye artık kriz doktoru oldu. Krizleri aşma işini biliyoruz artık" dedi.

        Ortadoğu'da ve komşu ülkelerde yaşanan olumsuz gelişmelere karşın Türkiye'nin turizm hedefini tutturacağını ifade eden Ulusoy, turizm sektöründe yüzde 8 büyümeyi yakalayacaklarını belirtti.

        2014 yılı için yaklaşık 43 milyon turist hedeflediklerini söyleyen Ulusoy, "Turizmde hedeflerimizi tutturacağız. Dünya turizmi yüzde 3 ile 4 arasında büyüme gösterirken Türkiye her zaman çift rakamlara koşuyor. Bu sene yüzde 7 ile yüzde 8 civarında büyürüz. Yani 42 ila 43 milyon arasında bir rakam yakalarız. Ancak bizim hizmet kalitesini aynı seviyede tutup fiyatları aşağılara çekmememiz ve hak ettiğimiz paraları almamız lazım" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ