Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Bayram tatili için yakın alternatifler. İstanbul'a yakın tatil rotaları, İstanbul'dan uzaklaşmak için hala şansınız var. - Turizm Haberleri
        1

        Abant Gölü
        Eğer tatilinizi yeşillikler içinde geçirmek istiyorsanız Bolu Abant bunun için biçilmiş kaftan. İstanbul’a 300 km mesafede olan Abant, İstanbul’un gürültüsünden uzakta doğayla başbaşa tatil geçirebileceğiniz bir yer.

        2

        Abant Gölü
        Abant’a kendi arabanızla gidiyorsanız, Bolu-Ankara arası 191 km, Bolu-İstanbul arası mesafe 242 km. Bolu’dan Abant’a minibüs seferleri de mevcut.

        3

        Adalar
        İstanbul’un trafiğinden ve yoğun iş temposundan kaçmak istediğimizde ilk aklımıza gelen yerlerdir Adalar. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’dan oluşan Adalar, her gün yüzlerce misafiri ağırlıyor.

        4

        Adalar
        Yabancı turistlerin de uğrak mekanlarından biri olan Adalar da tarihi gezintilerin yanı sıra müzelere gidebilir, faytonlarla adayı gezebilir ya da denize girip piknik yapabilirsiniz.

        5

        Ağva
        Ağva yemyeşil ormanıyla, masmavi deniziyle iki nehir arasında kalmış, Şile’ye bağlı yazlık bir köy. 25 km uzunluğundaki plajda dilediğiniz gibi vakit geçirebilir. Deniz’in yanı sıra doğa sporlarıyla vakit geçirebilir, balık tutabilir ya da akarsu gezintileriyle dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz. Bunların yanı sıra Ağva’ya yakın yerleri keşfetmek isterseniz Kilimli köyü tam size göre. Burada güzel fotoğraflar çekebileceğiniz mağara ve kayalıklar sizi bekliyor.

        6

        Şile
        Ağva'ya giderken yolunuzun üstünde olan Şile'ye mutlaka uğramalısınız. Şile Deniz Feneri görülmesi gereken yerlerden. Deniz Feneri'nin arka tarafında küçük bir bahçe içinde restoran bulunmakta. Burada bir yemek molası verebilirsiniz.

        7

        Bozcaada
        Tarih kokan sokaklarıyla özdeşleşmiş küçük bir balıkçı kasabası olan Bozcaada insanlarıyla, havasıyla, manzarasıyla bambaşka bir yer. Merkezde yer alan Bozcaada Kalesi gezilmeye değer. Kim tarafından yapıldığı bilinmeyen bu kalenin üst surlarına çıkarak Bozcaada’ya yukarıdan bakma şansı yakalayabilirsiniz.

        8

        Cumalıkızık Köyü
        Cumalıkızık Köyü, Uludağ eteklerinde yer alan 7 Kızık köyünden sadece birisi. Eskiye sadık kalınarak restore edilmiş evler taş, kerpiç ve ahşap yapımı. Bu köyde Cumalıkızık Hamamı, Zekiye Hatun Çeşmesi görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

        9

        Çınarcık
        İstanbul’a 2 saat mesafede yer alan bu ufak tatil yeri dinlenmeniz için çok uygun. Bir tarafında gazinoların bulunduğu Çınarcık’ın diğer tarafında ise cafeler yer almakta. Merkezinde yakamozu seyredip huzur bulabileceğiniz gibi Çınarcık’ın meşhur eğlence yerlerinde keyifli saatlerde geçirebilirsiniz. Çınarcık’a yakın yerlerde bulunan termal kaplıcalara gitmeyi de unutmayın.

        10

        Edirne
        İsmini M.S 124’te Batı Trakya’yı gezen Roma İmparatoru Hadrian’dan alan Edirne, İstanbul’a sadece 288 km uzaklıkta. Bir zamanlar Osmanlı’ya başkentlik yapmış olan Edirne’nin sokaklarında tarihi bir gezi sizleri bekliyor.

        11

        İğneada
        Bulgaristan sınırına 12 km uzaklıkta olan Kırklareli’ne bağlı İğneada, doğanın içinde huzurlu bir tatil geçirmek için uygun bir yer. İğneada’da bulunan Erikli, Mert, Hamam, Saka gölleri çevresinde gezilere katılabilir ve yeni yerler keşfedebilirsiniz.

        12

        İznik
        Türkiye’nin 5. büyük doğal gölü olan İznik Gölü aynı zamanda önemli kuş alanlarından da biri. İznik’te gezebileceğiniz Ayasofya Müzesi 4. yüzyılda inşa edilmiş bir tarihi eser. Ayasofya Müzesi’nin yanı sıra Koimesis Kilisesi ve İznik Müzesi de gezebileceğiniz yerler arasında.

        13

        Kefken - Kerpe
        Popülerliği gün geçtikçe artan Kerpe, ormanın içinde yer alması ve doğal oluşumlarıyla dikkat çeken bir yer. İstanbul’a en yakın tatil yerlerinden biri olan Kerpe ve Kefken, kayalıklarıyla fotoğraf meraklılarını cezbediyor.

        14

        Kıyıköy
        İstanbul’a iki saat uzaklıkta olan Kıyıköy görülmesi gereken yerlerden biri. Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı bu eko turizm bölgesinde tarih, doğal güzellik, deniz, kum ve bozulmamış köy dokusu içinde sakin bir tatil geçirebilir, İstanbul’un yorgunluğunu üstünüzden atabilirsiniz.

        15

        Polonezköy
        Sıkıcı ve bunaltıcı İstanbul günlerinden sonra tatilinizi geçirmek için Polonezköy’ü seçebilir ve burada keyifli günler geçirebilirsiniz. Şehrin gürültüsünden uzakta yabani kuş türlerinin olduğu Polonezköy’de BMX parkurunda bisiklet sevenler eğlenceli vakit geçirebilir.

        16

        Safranbolu
        Tatilinizi geçirebileceğiniz eşsiz bir yer olan Safranbolu’nun görülmeyi bekleyen birçok yeri var. Safranbolu’da alışveriş için akla gelen ilk yer Arasta’dır. Burada her bütçeye uygun hediyelik eşyalar mevcut.

        17

        Sapanca
        İzmit ve Sakarya illeri arasında kalan Sapanca Gölü 16 km uzunluğunda. Etrafında 76 köy olan Sapanca outdoor sporlara meraklılar için oldukça uygun bir yer. Çarşıda gezebileceğiniz 1554 yapımı Rüstem Paşa Camii’nin yanı sıra yüz küsur yıllık Limonlu Kahvesi’ni çok seveceksiniz.

        18

        Silivri
        Bu tatilde İstanbul’dan uzaklaşmak istemiyorsanız Silivri tam size göre. Liman içinden kiralayabileceğiniz teknelerle Silivri’de sahil boyunca gezebileceğiniz gibi tarihe tanıklık etmiş Piri Mehmet Paşa Camii’ni, Mimar Sinan Köprüsü’nü ve heykelini de görme imkanı bulabilirsiniz.

        Kaynak: CNBC-e

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ