Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Google ve Apple Store'lar milyarder ediyor - Teknoloji Haberleri
        1

        Mobil pazarı gün geçtikçe daha da büyüyor. Buna kayıtsız kalamayan dev şirketler, ürünlerini bu pazar üzerinden sunuyor. Dijitalleşme yolunda büyük aşama kaydeden medya mobil dünyanın önemli aktörlerinden biri haline geliyor.

        2

        Dev perakende şirketleri telefonumuzu bir mağaza haline çevirirken, finans şirketleri sayesinde de telefonumuz cüzdanımızın yerini alıyor.

        3

        Sadece dev şirketler değil, mobil dünyası küçük girişimcileri de zengin ediyor. Buna en büyük örnek heralde Jan Koum.

        4

        1992'de daha iyi bir yaşam için annesiyle Ukrayna'dan ABD'ye göç eden Koum, o zamanlardan bugün milyar dolarlarla oynayan bir yönetici haline geleceği tahmin edemezdi heralde.

        5

        Arkadaşı Brian Actor ile tasarladıkları mobil sohbet uygulaması Whatsapp, 2010 yılında hem Apple Store hem de Google Play'a konulduktan kısa bir süre sonra tüm dünyada kullanılmaya başladı. Öyle ki Koum'un Whatsapp'ı, 2013 yılında sosyal medya devi Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alındı.

        6

        Bir diğer örnek ise Finlandiyalı oyun şirketi Rovivo'nun ürettiği Angry Birds oyunu. Dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar için üretilen oyun 2009 yılında iOS portalına eklendikten kısa süre sonra dünyayı etkisine aldı.

        7

        Milyonlarca kez indirilen oyunun daha sonra filmi bile yapıldı. Hatta Finlandiya'da Angry Birds konseptli bir tema parkı açıldı.

        8

        Peki uygulamanızı dünyaya nasıl duyuracaksınız? Cevabı çok basit. Kredi kartıyla sadece 25 dolar ödeyerek Google Play Store'da bir Google Play Store Developer hesabı açmanız gerekiyor.

        9

        Developer hesap penceresinden yeni uygulama ekleyebilir ve istatistiklerini düzenli takip edebilirsiniz. Ayrıca, uygulama satışı yapılabilen ülke hesaplarınızı da panelinizden yapabilirsiniz.

        10

        Applications penceresine yüklediğiniz uygulama Google da onay verirse Play Store'a konuyor ve zengin olmanın ilk adımı atılmış oluyor.

        11

        Apple'da ise milyarder olmanın yolu biraz daha masraflı. Apple Store'da hesap açmak için 99 dolar ödemeniz gerekiyor. Hesabı açtıktan sonra uygulama ile ilgili tüm bilgileri girerek Apple Store'a koyabiliyorsunuz.

        12

        Ayrıca Apple ısrarla uygulamanın telefondan yüklenmesini tavsiye ediyor. Telefonda test edilen uygulamanın daha sağlıklı olacağı belirtiliyor. Uygulamanın tüm bilgilerini girdiğiniz taktirde Apple kullanıcılarına sunabiliyorsunuz.

        13

        Uygulamanız Google Play Store'dan çeşitlki nedenlerle kaldırılırsa uygulamayı dışarıdan da indirmeniz mümkün. Bunun için bir takım adımları takip etmeniz gerekiyor. Android 4.0 ya da daha sonraki bir sürümü ile çalışan akıllı telefonunuzda ya da tabletinizde Ayarlar menüsündeki Güvenlik seçeneğine gidin ve açılan menüden bilinmeyen kaynakları seçin.

        14

        Bu opsiyonu seçmek, Google Play Store dışından uygulama yükleyebilmenize olanak tanıyacak. Kullandığınız cihaza bağlı olarak, zararlı uygulamalar yüklemeden önce uyarı almayı da seçebilirsiniz.

        15

        Bir sonraki adım, APK olarak da bilinen, Android uygulamalarının dağıtımını ve kurulumunu sağlayan Android paket dosyalarını bulmak olacak. Bazıları burada sorunlarla karşılaşıyor. Dışarıdan yükle seçeneğini korsan uygulamalar almak için asla ve asla kullanmayın

        16

        APK dosyasını ister mobil cihazınıza, isterseniz de (biraz zor da olsa) bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Başlamak için Google Chrome ya da Stock Android tarayıcısını kullanarak bir APK dosyası indirin. Sonra uygulama çekmecesine giderek İndirilenler’e tıklayın; burada az önce indirmiş olduğunuz dosyayı bulacaksınız. Dosyayı açın ve uygulamayı kurun.

        17

        APK dosyasını bilgisayarınıza indirdiyseniz, işlem biraz farklılaşıyor. Android cihazınızı bilgisayarınıza bağlayınca USB yığın-depolama modunu açın. Bir sonraki adım dosyayı cihazınıza sürükleyip bırakmak olacak. Daha sonra, Astro ya da ES File Explorer gibi bir dosya yöneticisi kullanarak, cihazınızda dosyanın yerini belirleyebilir ve kurulumu yapabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ