Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil 2015'e damgasını vuracak telefonlar - Teknoloji Haberleri
        1

        Samsung Galaxy Note 5

        Galaxy note 5`de 8 çekirdekli bir işlemci, en az 6 inçlik 4K Amoled ekran ,metal kasa tasarımı ve arka kapağının önceki note serilerindeki gibi deri kaplama hissi veren bir kaplama olması bekleniyor.

        2

        iPhone 7

        iPhone 7`nin, 4 çekirdekli işlemci, 256 GB`lık dahili depolama alanı ile geleceği söyleniyor. Kameranın ise 14 MP olması bekleniyor. iPhone 7`nin iPhone 6 Plus`ın 5.5 inç`lik ekranından daha büyük ekranla geleceği beklenirken, pil konusunda ise bir iyileştirme olacağı söylentiler arasında.

        3

        Nexus 6

        Google, Nexus 6’yı 5.9-inç Quad HD ekran, 2.65GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 805 işlemci, 3GB RAM, 32/64GB depolama alanı ile birlikte piyasaya sunacak. 4K video kaydı gerçekleştiren 13MP arka kamera, 2.1MP ön kamera oldukça etkileyici görünüyor. Telefon 3.220mAh gücünde bir batarya ile gelecek.

        4

        iPhone 6s

        iPhone 6s`in 4.7 inç ekran, 20 MP kamera ve 2 GB RAM’le gelmesi bekleniyor. Kameranın çift lens kullanacağı ve DSLR kalitesinde fotoğraf çekebileceği de iddialar arasında.

        5

        One Plus One

        Fiyat/performans bakımından 2014'e damgasını vuran One Plus One'yeni versiyonu geliyor. One Plus One'nın en büyük özelliği, yüksek kalite akıllı telefon özelliklerine sahip olmasına karşın orta düzey telefon fiyatında olması.

        6

        MOTO X

        Çıkması beklenen tarih: Ağustos-Eylül 2015

        7

        Motorola üst düzey telefonlarla yarışır biri ürün ortaya çıkarıyor. Motorola Moto X serisinin üçüncü versiyonu da yine iddialı bir telefon olacak.

        8

        Microsoft Lumia 2020 PureView

        Beklenen çıkış tarihi: 2015 birinci çeyrek

        9

        Önümüzdeki yıl Microsoft Lumia markası altında PureView kamera teknolojisini Lumia 2020 ile bir kez daha göreceğiz. Microsoft’un ayrıca PureView kamera için hazırlayacağı kamera yazılımı da merak ediliyor.

        10

        Amazon Kindle Fire 2015 sürümü

        Beklenen çıkış tarihi: En geç Eylül 2015

        11

        Kindle Fire tabletler her ne kadar ülkemizde satılmıyor olsa da, Android tarafındaki en popüler tabletler arasında yer alır. Amazon’un Kindle Fire serisini önümüzdeki yıl da devam ettirecek olmasını tahmin etmek pek de zor değil. Tanıtılacak tablet serisinde Amazon’un bu defa 12-inç ekran boyutuna sıçrama yapması sürpriz olmayacaktır. Şirket ayrıca tablet ürünlerde Android 5.0 tabanlı özelleştirilmiş arayüz kullanımını sürdürecektir.

        12

        Motorola Moto G 2015 sürümü

        Beklenen çıkış tarihi: Ağustos-Eylül 2015

        13

        Moto G, Motorola'nın bugüne dek en fazla sattığı akıllı telefon oldu. Moto G'nin 2014 versiyonu da yine fiyatına göre dopdolu bir telefon. Satın aldığınız telefonun ödediğiniz paranın hakkını vermesini istiyorsanız Moto G telefonlar her zaman için ilk sıralarda düşünülmelidir. Motorola'nın fiyat/performans başarınısı 2015 model Moto G'de de sürdürmesi bekleniyor.

        14

        Microsoft Surface Pro 4

        Beklenen çıkış tarihi: Mayıs 2015

        15

        Intel’in 20nm mimarisine sahip Broadwell mimarili işlemcilerin kullanılacağı Surface Pro 4 önümüzdeki yıl tablet/dizüstü bilgisayar satın almak isteyen kullanıcılar için iyi bir alternatif olacaktır.

        16

        Sony Xperia Z4

        Beklenen çıkış tarihi: Şubat 2015

        17

        Sony 2015’te yılda iki amiral gemisi akıllı telefon duyurma geleneğini sonlandıracak. Şirket bunun yerine yıl boyunca sadece bir telefona odaklanacak. Japon üreticinin önümüzdeki yıl odaklanacağı akıllı telefon Xperia Z4 olacak. Xperia Z4’te yüksek olasılıkla 5.5-inç büyüklüğünde Quad HD ekran ve 64-bit destek sunan Snapdragon 810 işlemci kullanılacak.

        18

        Xiaomi Mi5

        Beklenen çıkış tarihi: Temmuz 2015

        19

        Xiaomi’nin bu yılın son çeyreğinde ülkemizin de aralarında yer aldığı yeni pazarlara açılması bekleniyordu fakat görünüşe bakılırsa bu planlama önümüzdeki yıl hayata geçirilecek. Hugo Barra yönetiminde başarılı işlere imza atan Xiaomi’nin 2015 tepe modeli tasarımı, teknik özellikleri ve fiyatıyla bir kez daha dünyanın en çok satan telefonlarından biri olacaktır. Xiaomi markalı ürünleri dileriz önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye’de görmeye başlayabiliriz.

        20

        LG G4

        Beklenen çıkış tarihi: Mayıs 2015

        21

        G serisinin son iki üyesinde geleneksel tasarımdan sıyrılarak radikal değişimler sunan LG görünüşe bakılırsa bundan bir hayli başarılı oldu. Üstelik G2 ve G3 rakiplerine oranla daha uygun fiyattan satışa sunuldu. LG G4’ün de bu başarıyı sürdürmesi bekleniyor. 5.5-inç Quad HD çözünürlüklü ekranın yer verilmesi beklenen G4’te işlemcinin Snapdragon 810 olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

        22

        HTC One (M9)

        Beklenen çıkış tarihi: Mart 2015

        23

        Android en şık telefon serilerinden biri olarak gösterilen One serinin yeni üyesinde bir kez daha alüminyum kasa kullanılacaktır. Genel itibariyle beğenilen One M8’deki en önemli handikabın Ultrapiksel kamera olduğunu söyleyebiliriz. HTC, One M9’da ekran boyutunu artırır mı bilinmez ama ekranın Quad HD çözünürlükte olacağı kesin. Telefonun işlemci biriminde ise muhtemelen Snapdragon 810’u göreceğiz.

        24

        Apple iPad Pro (12-inçlik model)

        Beklenen çıkış tarihi: 2015 birinci çeyrek

        25

        Apple cephesinden önümüzdeki yıl iPad mini’nin yerini iPad Pro alabilir. 12,2-inçlik iPad Pro tablet uzun süredir konuşuluyor. Daha büyük ekranlı tabletle birlikte verimliliği artırmayı hedefleyen Apple’ın çoklu uygulama çalıştırma işlevini İos işletim sistemine getirmesi sürpriz olmayacak.

        26

        Samsung Galaxy S6

        Beklenen çıkış tarihi: Şubat-Mart 2015

        27



        Galaxy Alpha ile metal çerçeveye merhaba diyen Samsung, Galaxy S6’da bununla yetinemeyip metal kasa kullanacak. Yeni nesil Exynos çip, Snapdragon 810, 16 veya 21MP çözünürlüklü Sony IMX240 sensör, su geçirmezlik Galaxy S6’nın öne çıkan özellikleri olacaktır. Galaxy S6’da tasarımın yanı sıra TouchWiz kullanıcı arayüzünde de önemli yenilikler sunması bekleniyor

        28

        Samsung Galaxy Note 5

        Beklenen çıkış tarihi: Eylül 2015

        29

        Samsung 2015 yılında mobil cihazlar için Ultra HD çözünürlüklü ekran üretimine başlanacağı duyurdu. 4K çözünürlüklü Super AMOLED panel Galaxy Note 5 tanıtımına kadar hacimli üretime geçer mi bilinmez ancak, Galaxy Note 5’in 5.9-inç büyüklüğünde Ultra HD ekrana sahip olacağı şimdiden dillendirilmeye başlandı.

        30

        Apple Watch

        Beklenen çıkış tarihi: 2015 birinci çeyrek

        31

        Apple eylül ayında düzenlediği etkinlikte Apple Watch akıllı saat ve yeni iPhone’ların duyurusunu gerçekleştirdi. Apple’ın “Bugüne kadar geliştirdiğimiz en kişisel cihaz” olarak tanımladığı Apple Watch etkinlik esnasında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’tan daha fazla gündem oluşturmayı başardı. Apple akıllı saati tanıttı tanıtmasına ancak çıkış tarihi için kullanıcıları uzun bir süre bekletecek gibi görünüyor. Son gelen bilgiler Apple Watch’ın mart ayında piyasada olacağı şeklinde.

        32

        Apple iPhone 6s/iPhone 6s Plus

        Beklenen çıkış tarihi: Eylül 2015

        33

        Tasarım, kamera çıkıntısı, pil, 1GB RAM, eğildi, büküldü derken Apple’ın yeni iPhone’ları piyasaya sürüldükten kısa süre sonra satış rekorları kırdı. Önümüzdeki yıl tanıtılacak iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta ekran boyutunun ve tasarımın değişmesi bekleniyor. Bunun yerini daha güçlü bir işlemci, belki 2GB RAM ve megapikseli daha yüksek bir kamera bizleri karşılayabilir. Kaynak: Teknolojioku (Bazı ürünlerin fotoları temsilidir)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ