Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Google'ın kısa mesaj uygulaması "Messenger", artık herkese açık - Teknoloji Haberleri

        Google işletim sistemi "Android 5" versiyonundaki kısa mesaj (SMS) uygulaması Google Play'e yüklendi. Bir SMS ve MMS uygulaması olan "Messenger", Android 4.1 ve üstü işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlarda kullanılabilecek.

        Android 5 versiyonu ile materyal tasarıma kavuşan Google, uygulamalarını hem dizayn hem de işlevsellik bakımından yeni işletim sistemine uygun hale getiriyor. Hali hazırda "Hangout" uygulaması ile de aynı hizmeti veren Google, sadece mesaj uygulamasına yönelik daha gelişmiş, sade ve hızlı uygulamasını kullanıcıların beğenisine sundu.

        Uygulama birçok özelliği içinde barındırıyor. Gelen mesajlar üzerine basılarak arşivlenebiliyor veya silinebiliyor. Gönderilen mesajlara fotoğraf ve ses (MMS) hızlı bir şekilde eklenebiliyor. Telefonun isim listesinde olmayan kişiler ise tek tıkla kişilere eklenebildiği gibi gelen mesajların da istenilen renkte olması sağlanabiliyor.

        Öte yandan, Google'ın yeni "Messenger" adı verilen kısa mesaj uygulaması, Google Play'de 4,6 puan alarak şimdiden iddialı olduğunu gösterdi. Şimdiye kadar uygulamayı indirenlerin sayısı ise 10 bini geçti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ