Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Chatten para gönderme dönemi başlıyor - Teknoloji Haberleri

        EKONOMİ SERVİSİ

        Son dönemde gençler arasında popüler hale gelen Snapchat artık sadece anlık resim ya da video değil aynı zamanda anlık para da gönderebilecek.

        Snapchat, Snapcash adını verdiği uygulamada, kendisine ait bir ödeme sistemi olan Square Cash'in sahibi Square ile anlaştı. Bu anlaşma sonucunda ortaya çıkan Snapcash finansal teknoloji alanında yeni bir girişim olacak. Snapcash'de Square'in sunduğu imkanlar doğrultusunda Snapcash kullanıcıları bağımsız ya da arkadaşlar arası ödemeleri gerçekleştirebilecekler.

        Sistem şimdilik sadece Amerika'da yaşayan ve 18 yaşını geçmiş Snapchat kullanıcılarının kullanımına sunulurken hiçbir Snapchat kullanıcısının finansal bilgileri Snapchat uygulaması tarafından depolanmayacak.

        Snapchat 2011 yılında, 23 yaşındaki Evan Spiegel tarafından kurulmuştu. Spiegel yeni uygulamaları için "Herkes için daha keyifli ve eğlenceli bir ödeme şekli yaratmaya çalıştık. Finansal konulardaki endişeleri anlayabiliyoruz, konu para olunca durum daha hassas olabiliyor. Fakat Square'in bu konudaki tecrübeleri ve Snapchat ekibimizin çalışmaları sayesinde hiçbir aksaklık yaşamayacağımıza inanıyoruz." yorumunda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ