Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 8 akıllı telefon kablosuz ağ aracılığıyla bağlanabiliyor. - Teknoloji Haberleri

        Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve akıllı telefonları uydu telefonuna dönüştüren Sat-Fi cihazı aralık ayında Avrupa ve Türkiye’de hizmet vermeye başlayacak.

        TÜBİTAK desteği ile Türkiye’de Globalstar Avrasya mühendislerince tasarlanan cihaz, küresel pazara adım attı. Geçen ay ABD pazarında görücüye çıkan Sat-Fi, Globalstar uydu yer istasyonlarında yapılan güncellemelerin ardından aralık ayında Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinin kullanımına sunulacak.

        8 TELEFON BAĞLANABİLİYOR!

        Cihaza 8 akıllı telefon kablosuz ağ aracılığıyla bağlanabiliyor. Bir dağın zirvesinde, bir okyanusun ortasında GSM kapsaması olmayan yerlerde cihaz bu akıllı telefonların uydu telefonu olarak kullanılmasına imkân veriyor. Aynı zamanda internet bağlantısı kurulabiliyor.

        Dünya üzerindeki 11 bağımsız Globalstar operatöründen birisi olan Globalstar Avrasya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Özçelik, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, daha önce Globalstar’ın hayat kurtaran cihazı Spot’un fikir babalığını yaptıklarını belirterek, “Uydu telefonları kapalı alanda çalışmaz. Çalışması için ek aparatlar gerekir ki maliyeti neredeyse uydu telefonu kadar.

        Sat-Fi ile bu sorun kalkıyor. Bir Sat-Fi cihazıyla 8 telefon ya da tablet rahatlıkla uydu telefonuna dönüşerek görüşme yapmanıza SMS ya da e-posta alıp vermenize imkân sağlayacak. Hem de yaklaşık bir uydu telefonu maliyetine.”

        BU BULUŞ İLK 10'A GİREBİLİR!

        Atilla Özçelik, “Mühendislerimizin, kendi çabaları ile yaptıkları cihazı üretim için ABD’ye devrettik. Bu nedenle ilk defa bir uydu haberleşme cihazı Türkiye’den küresel pazara adım atmış oldu.

        Spot, en faydalı 100 buluş arasında yer almıştı. Yeni cihaz 10 buluştan biri olabilir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ