Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sony Pictures Entertainment hacklendi! - Teknoloji Haberleri

        Sony Pictures Entertainment'ın yaptığı açıklamada Pazartesi günü Sony Pictures Entertainment'ın hacklendiğini ve hacklenme sonrasında şirket içi Wi-Fi ve bilgisayar kullanımının tamamen sonlandırıldığını duyurdu. Sony'i hackleyen grup şirketin bilgilerini elinde tutarken sisteme bıraktıkları mesajla Sony Pictures Entertainment'ın isteklerini yerine getirmemesi halinde bu bilgileri kamuoyuna sunacaklarını bildirdi.

        Sistemde uyarıcı bir resim eşliğinde "#GOP tarafından hacklenmiştir" yazısı bulunmakta. Sony Pictures Entertainment'ı hackleyen grubun bıraktığı notta ise "Sizi daha önce de uyardık. İsteğimiz yerine getirilene kadar hack süreci sonlandırılmayacak. Kurum içi verileriniz ve bu verilerdeki tüm gizli bilgileriniz elimizde. İstediğimizi yerine getirmediğiniz takdirde elimizdeki tüm verileri dünyanın huzuruna sunacağız." yazıyor. Mesaj devamında linkler eşliğinde beş zip dosyası bulunuyor.

        Sony Pictures Entertainment yaptığı açıklamada çalışanlarını kurumsal şirket ağından gelen hiçbir maili açmamaları konusunda uyardıklarını bildirirken, kullanıcılarından da duruma karşı gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ