Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknolojide Lüks Akıllı gözlükle bankamatiklerden para çekilebilecek - Teknoloji Haberleri

        Dijital bankacılık alanında müşterilerine sunduğu yeniliklere giyilebilir teknolojileri de ekleyen İş Bankası, akıllı gözlük aracılığıyla bankamatiklerden kartsız ve tek tuşla para çekmeye imkan tanıyan ve alanında ilk olan bir uygulama daha geliştirdi.

        Açıklamaya göre bankanın, Türkiye'de de akıllı gözlük ve akıllı saat gibi giyilebilir teknoloji ürünlerinin yaygınlaşacağı öngörüsüyle geliştirdiği uygulamada, akıllı gözlükle para çekmek için herhangi bir aktivasyon süreci gerekmiyor. Akıllı gözlük sahibi müşteriler ana menüden sesli olarak uygulamayı açabiliyor.

        Uygulama içinde ise işlemler gözlüğün kenarlarına küçük dokunuşlarla ve parmak hareketleriyle yapılabiliyor. Uygulamaya giriş yapıp çekeceği tutarı seçen kullanıcı, bankamatiklerde 9 tuşuna bastığında ekranda beliren kare kod akıllı gözlük tarafından algılanıyor ve para çekme işlemi tamamlanıyor.

        Uygulamanın ön yüzü uygulama şartları gereği İngilizce, işlem yaparken anonslar ise Türkçe okunabiliyor.İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, giyilebilir teknolojilerle bankacılık alanında bir ilki daha başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

        2009 yılında "Bankamatik İş Bankası'ndan neyi eksik" sloganı ile başlattıkları yolculukta önce müşterilerini biyometrik özelliklerinden tanıyabilir hale geldiklerini anımsatan Aran, şunları kaydetti: "Şimdi de hayata geçirdiğimiz bu uygulamayla giyilebilir teknolojilerle para çekilebilmesine imkan sağlıyoruz. Bu uygulamayı İTÜ Teknokent'te Ar-Ge projeleri kapsamında bizim için geliştiren teknoloji iştirakimiz SoftTech'e çok teşekkür ediyor, mobil bankacılığın geleceği noktaları göstermesi açısından bu yeniliğimizin sektörde çok önemli bir kırılım noktası olacağını düşünüyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ