Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Google hakkında bilmediklerimiz - Teknoloji Haberleri
        1

        1. Sadece özel bir site üzerinden içerik arama

        Aramak istediğiniz bir kelimenin sonuna “site: “ fonksiyonunu ekleyip arama yapmak istediğiniz sitenin adını yazarsanız, Google size sadece aramak istediğiniz siteden aramak istediğiniz kelimeyle ilgili sonuçları verecektir.

        2

        2. Eksik bir kelime ya da harf ile arama yapma

        Eğer bir cümle, kitap ismi ya da film ismi aratmak istiyorsanız fakat bu isimden bir kelime ya da harfi bir türlü hatırlayamıyorsanız, hatırlayamadığınız harf ya da kelime yerine “*” işareti koyarak arama yaparsanız sonuç sizin için bulunacaktır.

        3

        3. Benzer siteler bulma

        Eğer bir siteye ya da servise benzer bir site ya da servis keşfetmek istiyorsanız arama butonuna “related:” fonksiyonunu yazıp ardından benzerini bulmak istediğiniz siteyi ya da servisi yazarsanız, sizin için keşif kolayca yapılacaktır.

        4

        4. Anlam bulma

        Anlamını bulmak istediğiniz kelimeyi “define:” fonksiyonunun ardından Google‘da aratırsanız anlamını kolaylıkla bulabilirsiniz.

        5

        5. Dönüştürme işlemlerini hesaplama

        Eğer Google‘da belirli düzeni sağlayarak örneğin “10.5 centimeters in inches” şeklinde bir arama yaparsanız karşınıza sonuç otomatikman belirecektir.

        6

        6. Bilinen formüllerin kullanımı

        Google‘a var olan genel formülleri düzenli olarak girip sorunuzun bilinmeyeneni de yazarsanız karşınıza yine çözüm gelecektir.

        7

        7. Sinema seanslarını öğrenme

        Eğer “showtimes:” fonksiyonu ve ardından seanslarını öğrenmek istediğiniz filmin adını girerseniz, sonuçları hemen alabilirsiniz.

        8

        8. Saat bulma

        Bir yolculuk yapıp ülke dışına çıktınız ve saat farkı hesaplaması size oldukça karışık geliyor, yapmanız gereken tek şey “time:” fonksiyonunu ve ardından gittiğiniz yerin adını yazmak.

        9

        9. Atari

        Gizli Oyun: Google’da arama bölümüne ‘Atari Breakout’ yazıp görsellere tıkladığınız zaman, 70’li yılların klasik Atari oyununu oynayabilirsiniz.

        10

        10. Dönen Ekran

        Arama bölümüne ‘Do a barrel roll’ yazdığınız zaman, 90’lı yılların Nintendo oyunu Star Fox’taki gibi ekranınız 360 derece dönmeye başlıyor…

        11

        11.Underwater

        Arama bölümüne ‘Underwater Google’ yazdığınız zaman, ekranınız bir anda su altına dönüşüyor ve eski aramalarınız denizin dibine doğru gidiyor.

        12

        12. Gitar

        Google’da arama bölümüne ‘Google guitar’ yazdığınız zaman Doodle, gitara dönüşüyor. Les Paul’un 96. doğumgünü için yapılan özel Doodle’da 30 saniyelik klipler hazırlayabilirsiniz.

        13

        13. Google terminal

        Arama bölümüne ‘Google terminal’ yazdığınız zaman, eski DOS versiyonuna dönüyor. Kullanması her ne kadar imkansız gibi görünse de sıkılana kadar kurcalayabileceğiniz bir hale geliyor.

        14

        14.Google sphere

        14. Google Sphere

        Arama bölümüne ‘Google Sphere’ yazdığınız zaman bütün Google tuşlarının yerleri değişiyor ve tıklamak için yakalamaya çalışıyorsunuz.

        15

        15. Elgoog

        Arama bölümüne ‘elgoog’ yazdığınız zaman ekran tersine dönüyor ve aynadan bakar gibi bakmaya çalışıyorsunuz.

        16

        16. Google pond

        Arama bölümüne ‘Google pond’ yazdığınız zaman eski bilgisayarların ekran koruyucusuna dönüşen bir ekranınız oluyor.

        17

        17. ‘Google gravity’

        Arama bölümüne ‘Google gravity’ yazdığınız zaman, bütün ikonlarınız düşmeye başlıyor ve uzayda kayboluyormuş izlenimi veriyor.

        18

        18. ‘tilt’ veya ‘askew’

        Arama bölümüne ‘tilt’ veya ‘askew’ yazdığınız zaman, ekran hafif kayıyor. Ekran başında olmayan arkadaşlarınıza yapabileceğiniz güzel bir şaka.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ