Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Aselsan Ürdün'de kralı gördü! - Teknoloji Haberleri

        Ürdün Kralı II. Abdullah, ortak kurulan fabrikayı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı ile birlikte açtı. Fabrikada,Ürdün Silahlı Kuvvetleri ile bölge ülkelerinin sınır güvenliği ekipmanları üretilecek. 3 milyon Euro yatırımla kurulan ASELSAN Middle East fabrikasında King Abdullah II Design & Development Bureau (KADDB) Yatırım Grubu’nun (KIG) yüzde 51, ASELSAN’ın yüzde 49 hissesi bulunuyor.

        KÜRESEL GENİŞLEMEYE DEVAM

        Son teknolojiyle donatılan fabrika,bir süre önce üretime başladı.Fabrikada, Türkiye’den transfer edilen teknoloji yoluyla Ürdünlü teknisyen ve mühendisler tarafından üretim gerçekleştiriliyor. ASELSAN Başkanı Hasan Canpolat, “Hiçbir Batılı firmanın daha önce yapmadığı yöntem izliyoruz.Küresel pazarlarda genişlemeye devam edeceğiz. Ürdün’deki yatırım bu hedefimizin bir parçası” dedi.

        GECE GÖRÜŞVE TERMAL

        Fabrikada, gece görüş ve termal görüş cihazlarının üretim ve test hatları,ölçüm ve kalibrasyonla boratuvarı da var. 2015’in ilk yarısında elektronik kart üretim ve test hattı kurulması da planlanıyor.

        2. AŞAMA HABERLEŞME

        İlk aşamada Monoküler Gece Görüş Cihazları, Gece Görüş Silah Dürbünleri ve Tank savar Termal Nişangâhları ile Ürdün Silahlı Kuvvetleri’ne özel olarak tasarlanan ve dünyada eşi bulunmayan SAGER Termal Görüntüleme Sistemi üretimi gerçekleştirildi.İkinci aşamada, elektronikve elektro-optik alanında başlayan ürün ve sistemlerin çeşitlenerek başta Haberleşme Sistemleri olmak üzere platform modernizasyon faaliyetlerine degirilmesi hedefleniyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ