Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Dünyanın her yerine 4 saatte gidecek uçak - Teknoloji Haberleri
        1

        ESA ve bir İngiliz firması beraber, sesten 5 kat hızlı uçarak dünyanın herhangi bir yerine 4 saatte ulaşabilecek bir uçak tasarlıyorlar.

        2

        Teknoloji geliştikçe uçaklar da bundan nasibini alıyor tabii. İster kokpitsiz ve ekranlarla kaplı tasarımlar olsun, isterse de hissedebilen bir dış yüzeye sahip olsun, uçaklar hep etkileyici olacaklar.

        3

        Tabii havalandıktan sonra dünyanın herhangi bir noktasına 4 saatte ulaşabilecek Skylon gibi süpersonik tasarımlar aralarında en etkileyici olanları.

        4

        300 yolcu taşıyacak Skylon için maliyet 1.1 milyar Dolar’ı bulacak gibi görünüyor

        5

        Skylon, ESA (European Space Agency – Avrupa Uzay Kurumu) ve “Reaction Engines” isimli bir İngiliz firmasının ortak çalışması sonucu planlanan bir uçak.

        6

        Firmanın tasarladığı özel üretim SABRE (Synergetic Air-Breathing Rocket Engine) isimli motor, uçağı Mach 5 (ses hızının 5 katı) seviyesine çıkartabilecek.

        7

        Sıvı oksijen kullanan motorları ile Skylon gerekirse Dünya yörüngesine bile çıkabilecek şekilde tasarlanıyor. Uçak yörüngede ise roket motorlarını kullanıyor olacak.

        8

        ESA’nın asıl gerçekleşmesini arzu ettiği bu özellik ile, yörüngeye astronot, uydu ve malzeme taşıma maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.

        9

        Skylon’un özel seramik bileşenli gövdesi, yörüngeden geri aşağı inişlerde oluşacak yüksek ısıyı kaldırabilecek