Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Oyun bağımlılığı can aldı! - Teknoloji Haberleri

        Yakın zamana kadar bir hastalık olarak görülmeyen oyun bağımlılığı yine bir can aldı. Tayvan'ın Koahsiung kentinde internet kafede 3 gün aralıksız oyun oynayan adam bilgisayar başında ölü bulundu. Tayvan polisinden yapılan açıklamaya göre 32 yaşındaki adam 6 Ocak'ta internet kafeye girdi ve 8 Ocak'ta bir kafe çalışanının hareket etmediğini farketmesiyle öldüğü anlaşıldı. İsmi açıklanmayan ama soyadının Hsieh olduğu belirtilen adamın soğuk yorgunluk sebebiyle kalp krizi geçirdiği duyuruldu.

        Polis kafedeki güvenlik kamerasının çektiği görüntülerde adamın kriz geçirdiğinin görüldüğünü açıkladı. Taipei Times'a konuşan bir kafe çalışanı Hsieh'in sürekli müşterileri olduğunu ve yorulduğu zaman genelde masanın üzerinde uyuduğunu ifade etti. Bu nedenle öldüğü saatlerce farkedilmedi. Hatta adamın öldükten sonra saatlerce online kaldığı ortaya çıktı.

        OYNAMAYA DEVAM ETTİLER

        Ailesi Hsieh'in işsiz olduğu ve arada 2-3 gün kaybolduğu bilgisini verdi. 3 günlük oyun maratonuna kalbi dayanmayan bu adam kafedeki diğer müşterilerin de ne kadar oyun bağımlısı olduğunu ortaya çıkardı. Polisin verdiği bilgiye göre sağlık ekipleri ve güvenlik görevlileri vefat eden adamı almaya kafeye gittiklerinde, kafedeki diğer müşterileri hiçbirşey olmamış gibi oyun oynamaya devam etti.

        Hsieh,bu yıl Tayvan'da 'oyun maratonuna' kurban eden ikinci kişi oldu. Daha önce de 1 Ocak'ta 5 gün aralıksız oyun oynayan 28 yaşında bir adam internet kafede ölü bulunmuştu. Tayvan'da internet kafelerinin çoğu 24 saat hizmet veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ