Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknolıji devi'nde büyük deprem! - Teknoloji Haberleri

        Son 11 mali çeyrekte devamlı gelir düşüşü yaşayan IBM, yeniden yapılanmaya çalışıyor. Bir zamanların bilişim devinin içinde bulunduğu zor durum, büyük şirketlerin veri depolama ihtiyaçlarını buluta kaydırmasıyla açıklanıyor. Eskiden olduğu gibi büyük sunucu çiftlikleri kurmayan dev şirketler, verilerini bulut hizmetlerde depolayarak büyük tasarruf edebiliyorlar.

        Ancak bu durum IBM gibi gelirinin üçte ikisini yerel veri depolama çözümleri kurmak ve işletmesine yardımcı olmaktan kazanan bir şirket için hiç de iyi değil. Son bir kaç yıldır devamlı düşen gelirler karşısında şirketi yeniden yapılandırma kararı alan yönetim kurulu, bunun için iş dünyasının tarihindeki en büyük işten çıkarma operasyonunu düzenliyor.

        Şirket içinde Project Chrome adıyla anıldığı söylenen bu operasyonda, küresel işgücünün % 26’lık bir kesimine yol verilmesi planlanıyor. Tüm dünya çapında 430,000 kişi çalıştıran IBM, bu şekilde Şubat ayı sonuna kadar 111,800 kişiyi işten çıkarmış olacak. 1993 yılında 60,000 kişiyi aynı anda işten çıkararak bir rekora imza atan IBM, bu yeni operasyonla kendi rekorunu da kırmış olacak!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ