Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknoloji 15 milyar $ kazandıracak - Teknoloji Haberleri

        Teknolojiye odaklanan küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) daha fazla kâr ediyor. Küresel yönetim danışmanlığı şirketi Boston Consulting Group’un (BCG) Microsoft için gerçekleştirdiği araştırmaya göre Brezilya, Çin, Almanya, Hindistan ve ABD’deki KOBİ’ler teknolojiyi yüzde 10 daha fazla kullansa, 6 milyon yeni istihdam ve 770 milyar dolar gelir sağlayacak. Türkiye’deki KOBİ’ler teknolojiyi yüzde 10 daha fazla kullanırsa 15 milyar dolar ek gelir elde ederken, 360 bin yeni istihdam yaratacak. 24 ülkeden 4 bin KOBİ’yi kapsayan araştırma geçtiğimiz 3 yılda teknolojiyi kullanan KOBİ’lerin gelirlerini yüzde 15 daha hızlı büyüttüğünü ve 2 kat daha fazla istihdam yarattığını ortaya koydu.

        ŞİRKETLER BULUTA ÇIKIYOR

        Rapora göre KOBİ’ler bilişim teknolojilerine daha fazla yatırım yaptıkları zaman bilgi merkezli üretim ve yönetime geçiyorlar. Sağlanan performans ve verimlilik artışı, kârlılığı getiriyor. Gelişen pazarlarda şirketler buluta geçiş yapıyor. Çin’de lider KOBİ’lerde bulut ve internet kullanımı yüzde 87, Brezilya’da yüzde 80, Hindistan’da yüzde 77.

        TEKNOLOJİ KOBİ'YE NELER SAĞLIYOR?

        - Yeni iş modellerinin kapılarını açıyor.

        - Değişimi ve uyumu hızlandırıyor.

        - Müşteriye olan erişimi ve etkileşimi güçlendiriyor.

        - Ölçeklenebilirliği ve esnekliği artırıyor. Yeni kurulan şirketlerin bile çok yüksek kapasitelerde hizmet vermesini sağlıyor.

        - Otomasyon sayesinde işletmelerin etkinliğini ve verimliliğini artırıyor.

        - Çalışanların verimine katkıda bulunuyor.

        - Daha geniş pazarlara açılmayı ve rekabeti kolaylaştırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ