Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet siteleri, artık bunu da görecek - Teknoloji Haberleri

        İnternet siteleri, sitelerine giren kullanıcıların tarayıcılarından sitede geçirdikleri süreye, fare imlecini en çok göz nerelerde gezdirdiklerine kadar birçok şeyi öğrenebiliyorlardı. Yeni geliştirilen bir servisle internet sitesi sahipleri sitelerine giren kişilerin cihazlarının ne kadar şarjının kaldığı ve cihazın şarja takılı olup olmadığını görebiliyor. İnternet sitesi, bunu kullanıcıdan herhangi bir izin istemeden yapabiliyor.

        Android'in kendi tarayıcısında sorunlar yaşayabilen servis, Android cihazlar üzerinden de dahil olmak üzere Chrome, Mozilla, Opera gibi bir çok tarayıcıya uyumlu olarak çalışıyor. Geniş tarayıcı desteği sayesinde ilerleyen zamanlarda çeşitli uygulamaları görmek mümkün. Örneğin dizi veya film izlerken şarjınızın filmin süresine yetmemesini hesaplaması durumunda internet sitesi "Şarjınızın az olduğu görülüyor. İlgili filmi izleme esnasında ara vermemek için bataryanızı takmanızı öneririz uyarısı verebilecek.

        Uzmanlar diğer birçok servis gibi bu servisin de bazı kötü niyetli kişilerce kullanılabileceğini belirterek kullanıcıları uyarıyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ