Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilgisayarların çevreye duyarlı tasarım gerekleri belirlendi. - Teknoloji Haberleri

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Bilgisayarlar ve Bilgisayar Sunucuları ile İlgili Çevreye Duyarlı Tasarım Gereklerine Dair Tebliğ (SGM-2015/4) Resmi Gazete'de yayımlandı.

        Tebliğ, bilgisayar ve bilgisayar sunucularının piyasaya sürülmesine ilişkin çevreye duyarlı tasarım gereklerini düzenliyor.Tebliğde, ürünlerin tanımlanan güç modlarında belirli bir zaman aralığında tüketebileceği elektrik miktarına yer verildi. Belirlenen miktarlar 1 Temmuz 2015'ten itibaren geçerli olacak ve 1 Ocak 2016'da aşağı çekilerek revize edilecek.

        Piyasa gözetimi, Enerji ile İlgili Ürünlerin Çevreye Duyarlı Tasarımına İlişkin Yönetmelikte belirtilen kurallar uyarınca yürütülecek.Bilgisayar ve bilgisayar sunucularının uygulanabilir çevreye duyarlı tasarım gereklerine uygunluk kontrolü ise belirtilen doğrulama prosedürüne göre yapılacak.

        Ayrıca doğrusal lambalar, ışık yayan diyot (LED) lambalar ve ilgili ekipmanların piyasaya arz edilmesi ile ilgili çevreye duyarlı tasarım gereklerini belirleyen Doğrusal Lambalar, Işık Yayan Diyot Lambalar ve İlgili Ekipmana İlişkin Çevreye Duyarlı Tasarım Gereklerine Dair Tebliği (SGM-2015/10) de Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, 1 Temmuzdan itibaren yürürlüğe girecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ