Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Barbie bebek artık sohbet edecek - Teknoloji Haberleri

        Oyuncak üreticisi Mattel efsanevi oyuncak bebek Barbie'yi dijital makyajdan geçirdi. 14 Şubat'ta New York oyuncak Fuarı'nda görücüye çıkan 'Hello Barbie' bebeği internete bağlanıp, çocuklarla karşılıklı sohbet edebiliyor.

        Mattel Hello Barbie'yi geliştirmek için ABD'li teknoloji firması ToyTalk ile işbirliğine gitti. Hello Barbie'de ToTalk'un geliştirdiği ses tanıma platformu kullanılıyor.

        Hello Barbie'nin piyasaya çıkış tarihi henüz açıklanmadı ama ABD satış fiyatının 75 dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu yeni teknolojik Barbie çocukların söylediklerine cevap vermekle kalmayacak, daha önceki sohbetlerden öğrendiği bilgilerle çocuğun ilgisini çekebilecek konulardan bahsedecek.

        Mesela sahibi Hello Barbie'yle oynarken dans etmekten bahsederse, Barbie daha sonraki konuşmalarında dans konusunu açacak. Hatta ToyTalk'un platformu sayesinde dans etmekle ilgili oyunlar üretecek.

        GÜVENLİK ENDİŞESİ

        Mattel yeni ürünü ile ilgili yaptığı açıklamada kız çocuklarından Barbie ile konuşabilmek için yoğun talep geldiğini belirtti. Bu talebe karşılık vermek bazı güvenlik endişelerinin de ortaya çıkmasına sebep oldu. Geçtiğimiz Kasım ayında bir başka oyuncak üreticisi Vivid Toy, Cayla isimli bir 'akıllı' oyuncak bebeği satışa sundu. Cayla, ses tanıma özelliğine sahip ve Google'ın tercümanlık hizmetlerinden yararlanıyor.

        Ocak ayında güvenlik araştırmacısı Ken Munro, Cayla'nın yazılımında bir açık buldu ve bu açık sayesinde hackerların oyuncağı ele geçirip çocuklara küfür ettirebileceğini iddia etti. Barbie gibi tüm dünyada popüler olan bir oyuncağın da dijitalleşmesi Cayla ile başlayan tartışmanın alevlenmesine sebep oldu.

        Bu tartışmalar yoğun bir şekilde devam etse de şu ana kadar Cayla ile ilgili tüketicilerden herhangi bir 'hacklenme' şikayeti gelmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ