Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple yeni bir VR gözlüğü üzerinde çalışmaya başladı - Teknoloji Haberleri

        HT GAZETE

        ABD’li teknoloji devi Apple’ın yaptığı bir patent başvurusu dijital dünyada geniş çaplı söylentilere neden oldu. Gelen bilgilere göre şirket teknoloji dünyasının hızla gelişmekte olan sanal gerçeklik (VR) alanına adım atmak üzere. Patent başvurusu yapılan ürünün çizimlerine bakılırsa şirket aynı Oculus Rift örneğinde olduğu gibi yeni bir VR gözlüğü üzerinde çalışmaya başladı. Çizimlerden anlaşıldığı kadarıyla artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) özelliklerinin de olması beklenen gözlüğün aynı zamanda PC ile bağlantı kurma özelliği ve bir de uzaktan kumandası olacak. Alınan patent Apple’ın bu alanda bir ürün geliştireceği anlamına gelmiyor. Ancak şirket bu alanda harekete geçme kararı alırsa Facebook’un yanı sıra Samsung ve Sony ile de rekabete girmiş olacak.

        ‘GÖZLÜK AKILLICA DEĞİL’

        Apple’ın yaptığı patent başvurusu teknoloji çevrelerince sürpriz bir adım olarak değerlendirildi. Başta Apple CEO’su Tim Cook olmak üzere çok sayıda şirket yetkilisi her fırsatta akıllı gözlük konusunun şirket için söz konusu olmadığını açıkladı. En son Tim Cook pek çok şirketin üretim yarışına girdiği akıllı gözlükleri eleştirerek “Akıllı gözlüklerin teknoloji bakımından henüz akıllı bir adım olmadığını düşünüyoruz. Çünkü insanlar bunları kullanmak istemiyor” dedi.

        IPHONE'DAN İZLENECEK

        Apple’ın patent başvurusu yaptığı gözlük çiziminde iPhone cihazlarının yerleştirileceği bir yuva görünüyor. Tasarımın Oculus Rift benzeri bir cihaz olması bekleniyor.

        APPLE'IN MARKA DEĞERİ 128 MİLYAR DOLARI AŞTI

        Dünyanın En Değerli 500 Markası Araştırması’na göre Apple, 128 milyar doları aşan değeriyle 4’üncü kez dünyanın en değerli markası oldu. Brand Finance’ın “Global 500- Dünyanın En Değerli 500 Markası Araştırması’na göre marka değerini bir yılda yüzde 23 artıran Apple, en yakın takipçisi Samsung’a 46,5 milyar dolar fark attı. En değerli markalar sıralamasında Samsung, 81,7 milyar dolarlık marka değeriyle ikinci sırada yer alırken, şirketin marka değeri geçen yıla göre yüzde 4 arttı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ