Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 'Dijitalleşen işletmeler kârını, verimliliğini ve rekabetçiliğini artırıyor!' - Teknoloji Haberleri

        Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Yarına Hazırım Platformu’yla KOBİ’lere teknolojiye ulaşmanın ve kullanmanın kolay olduğunu göstermeyi amaçladıklarını söyledi. İşletmelerin teknoloji sayesinde artan verimlilikle hız kazandığına dikkat çeken Aksoy, “İşletmelerin operasyonel süreçleri teknoloji ile kolaylaşıyor. Daha da önemlisi rekabetçi olma yolunda büyük aşama kaydediyor. İşletmeler ihtiyaçlarına uygun teknolojilere altyapı yatırımı yapmadan, yüksek bir maliyete katlanmadan erişebiliyorlar. Dijitalleşerek işletmeler kârlılığını, verimliliğini ve rekabetçiliğini artırıyor” dedi.

        Vodafone olarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmeyi hedeflediklerini ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: “Dijital dönüşüm, iş dünyası için rekabet avantajı ve farklılaşmak demek. Tüm dünyada dijitalleşen şirketler kaynaklarını artırmadan gelirlerini sektörlerinin yüzde 9 üzerinde büyütüyor. Kârlılıkları sektörlerinin yüzde 26 üzerinde oluyor. Operasyonel verimlilik kazanarak daha çok müşteriye ulaşıyor.”

        'SİTEYİ 700 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ’

        Aksoy, Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla geliştirdikleri Yarına Hazırım Platformu’nun internet sitesinin kurulduğu günden bugüne 700 bin müşteri tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

        'KOBİ'LER MEVCUT TEKNOLOJİYİ KULLANMIYOR'

        Türkiye’de istihdamın yüzde 75.8’ini, maaş ve ücretlerin yüzde 54.5’ini KOBİ’lerin karşıladığını hatırlatan Aksoy, “KOBİ’lerin istihdam payı gelişmiş ülkelerin ortalamasının üstünde. Buna rağmen, ihracattaki payları, Ar-Ge ve yenilik kapasiteleri son derece düşük” dedi. Aksoy, Yarına Hazırım Platformu’na katılan şirketlerden ulaştıkları verilere göre KOBİ’lerin handikaplarını şöyle sıraladı: Türkiye’deki işletmeler var olan çözümleri kullanmıyor. 10 işletmeden 6’sı sahada araç kullanıyor. Ancak yüzde 76’sı araçlarını takip etmiyor. 10 işletmeden 6’si sahada ekibi ile iletişim kurmaya ihtiyaç duyuyor. Ancak yüzde 96’sı ekipleri arasında anlık iletişim sağlayacak teknolojileri kullanmıyor.10 işletmeden 7’si müşterilerine tanıtım faaliyetlerine ihtiyaç duyuyor. Ancak yüzde 55’i bu ihtiyacına yardımcı olacak teknolojileri kullanmıyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ