Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet KOBİ'lerin e-ticaret üzerinden satışları 2014'te yüzde 30 arttı - Teknoloji Haberleri

        HT GAZETE

        KOBİ’ler geçen yıl e-ticaret üzerinden satışlarını önceki yıla oranla yüzde 30 artırırken, 15 milyonun üzerinde ürünü online mağazalardan satışa sundu. E-ticaret yazılımı sektöründe hizmet veren IdeaSoft tarafından 5 bin e-ticaret şirketinin verileri kapsamında yapılan analizlerle hazırlanan 2014 yılı Türkiye KOBİ E-Ticaret Raporu, Türk KOBİ’lerin e-ticarete uyum sağladığı sonucunu ortaya koydu.

        Yıllık 5-6 milyar liraya ulaşan e-perakende pazarında, e-ticaret hayatına adım atan KOBİ’lerin payı artık daha da dikkat çekici seviyelere ulaştı. 45 farklı sektörden IdeaSoft altyapısı kullanan 5 bin e-ticaret sitesi üzerinde yapılan analizlere göre, e-ticarete yatırım yapmış ve bu alanda çalışmalarına devam eden KOBİ’ler, 2014 yılında 1.5 milyon sipariş adedine ulaşarak, 2013 yılına oranla satışlarını yüzde 30 artırdı. Rapora dahil edilen 5 bin KOBİ’ye ait e-ticaret sitesinin toplam müşteri sayısı ise 4 milyon sınırını aşarken, online mağazaların 2014 yılında önceki yıla oranla satışlarını yüzde 30 artırdığı ortaya çıktı.

        SİPARİŞLERİN % 54’Ü ANADOLU’DAN

        Geçen yıl tekstil-hazır giyim, tesettür giyim, organik ve doğal ürünler, el yapımı özel ürünlerle elektronik ürünlerin en çok tercih edildiği e-ticarette, siparişler yüzde 54 oranıyla en çok Anadolu’dan veriliyor.

        OTRTALAMA ALIŞVERİŞ 206 TL

        2014 yılında tüketicilerin alışveriş sepeti ortalaması 206 liraya ulaştı.100 liranın altındaki işlemlerde tüketicilerin yüzde 78’i taksit istemedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ