Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Akıllı Telefonları değiştirecek 5 teknoloji! - Teknoloji Haberleri
        59

        Ayrıca arka kamera ile 2160p 4K video (30 fps) video çekmek mümkün… Bir diğer yenilik ise bu kamera ile aynı anda 2 ayrı dosyada video çekim yapabilecek olmamız (dual-video rec)…

        60

        Tasarım ve Yazılım

        Samsung bu yıl belli ki son kullanıcılardan gelen geri bildirimleri oldukça önemsemiş.

        61

        Çünkü Android pazardaki en büyük rakiplerinden HTC’nin en önemli özelliğini yani tasarımdaki metal gücünü Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerine taşıyan Samsung,

        62

        yeni cihazlarının sunumunda Apple‘a gönderme yaparak bükülemez olduğunun da altını çizdi.

        63

        Eski modellerine göre %50 daha güçlü bir yapıya sahip olduklarını belirten Samsung, bu önemli değişiklik ile yeni Galaxy’lerinde su ve toz geçirmezlik (!) özelliğini de kaybediyor!..

        64

        Yeni metal tasarımla White Pearl (İnci Beyazı), Black Sapphire (Camgöbeği Siyahı), Gold Platinum (Altın Platin Karışımı) ve Blue Topaz (Topaz Mavisi) renkleri ile gelecek Samsung Galaxy S6 138 gram, Galaxy S6 Edge ise 132 gram ağırlığında olacak.

        65

        Ayrıca S6 Egde modelinde kıvrık (curved) ekran ile karşımıza çıkacak olan Samsung, ekranın kıvrık tarafında farklı uygulamalarla dikkat çekecek.

        66

        Hazır uygulama kısmına geçmişken belirtelim, Samsung Galaxy’nin yeni modelleri Android 5.0.2 Lollipop ile geliyor

        67

        MIDP java emilatörü ile Java’yı ve tarayıcı tarafında HTML5 destekleyen yeni Galaxy’ler, üzerlerindeki accelerometer (hız ölçer), gyroscope, proximity (yakınlık ölçer), compass (pusula), barometer (barometre), gesture (işaret tanıma) ve heart rate (kalp hızı ölçme) gibi sensörlerle birçok sağlık, fitness ve coğrafi uygulamaya da olanak sağlayacak.

        68

        Ayrıca Samsung’un yeni modelleriyle beraber Apple Pay‘e karşılık olarak Samsung Pay servisi de geliyor.

        69

        İlk önce ABD ve Kore’de hizmete girecek olan Samsung Pay, modellerin üstündeki NFC teknolojisi ile çalışacak ve MasterCard ve Visa onaylı (sertifikalı) olarak gelecek

        70

        Ayrıca Galaxy S6 ve S6 Edge‘de PayPal ödemesi onaylı (sertifikalı) parmak izi uygulaması da olacak.

        71

        Pil Ömrü ve Diğer Özellikler

        Öncelilkle şunu söylemek gerekiyor ki, Galaxy S6'da değiştirilebilir pil son buluyor!..

        72

        Telefon ömrünün uzunluğu konusunda en önemli avantajlarından birini kaybeden yeni Samsung Galaxy’lere pil gücü olarak baktığımızda ise Galaxy S6'da 2550 mAh, Galaxy S6 Edge’de ise 2600 mAh değerinde bir pil bulunuyor.

        73

        Ancak yeni modeller sadece 10 dakika şarj ile 4 saat kullanım olanağı sunuyor. Ayrıca iki modelde de kablosuz şarj özelliği (Qi/PMA/WPC) bulunuyor.

        74

        Galaxy S6'nin pil ömrü ortalama olarak 12 saate kadar Wi-Fi bağlantı, 13 saate kadar video, 49 saate kadar müzik dinlemeyi destekliyor.

        75

        Üzerinde dahili GPS de bulunan Samsung Galaxy S6 ve S6 Egde, donanım olarak Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac gibi formatlara destek veriyor.

        76

        Fiyatı ve Çıkış Tarihi…

        Aslında ne gariptir ki, teknoloji dünyasının beklenen 2 önemli markası ve donanımları aynı tarihlerde piyasada olacak. 10 Nisan’da dağıtım girecek olan Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge, öncelikle ABD’de (T-Mobile ile) ve Kore’de satışa çıkacak. Fiyatının ise 32 GB’da 649 USD olması bekleniyor.

        80

        Tayvanlı üreticinin üst seviye akıllı telefonuna ait ilk kamera örnekleri yayınlandı.

        81

        Son iki nesildir One serisinin tepe modellerinde Ultrapiksel arka kamera kullanan HTC, One M9’la birlikte Ultrapiksel kamera kullanımından vazgeçmese de, telefonun arka kamerasından bu defa Toshiba üretimi bir sensöre yer verdi.

        82

        One M8’in arka kısmında yer alan Ultrapiksel kamera One M9’da ön bölüme taşındı.

        86

        Pil Ömrü ve Diğer Özellikler

        Eski modellerinde olduğu gibi yeni modeli olan HTC One M9‘ta değiştirilebilir pili bulunmuyor. HTC, yeni modeli One M9′da 2840 mAh gücünde pil kullanmış.

        87

        Ancak hızlı şarj yeteneği ile HTC One M9, boş pil durumunda iken 30 dakika içinde %60 seviyesine gelebiliyor.

        88

        Fiyatı ve Çıkış Tarihi

        Çok kısa bir zaman içinde yani Mart ayının ortasında öncelikle Tayvan ve Avrupa (Türkiye de dahil) piyasasına çıkacak olan HTC One M9, büyük bir stratejik kararla ABD pazarına sonra girecek. Rakiplerinin aksine tek model ve fiyat ile çıkacak olan HTC One M9‘un fiyatının ise 649 USD olması bekleniyor.

        89

        HTC One M9‘un pil ömrü ortalama olarak 3G bağlantıda 402 saat standbye, yaklaşık 22 saat konuşmaya olanak sağlıyor. Üzerinde dahili GPS de bulunan HTC One M9, donanım olarak Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac gibi formatlara destek veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ