Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Cumhurbaşkanı Erdoğan ASELSAN açılışında - Teknoloji Haberleri

        ANKARA

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de yaşananların arkasında, Türkiye’nin gücünü kırma gayesi olduğunu söyledi “Esed’e verilen desteğin de, DAİŞ’in ortaya çıkarılmasının da, Irak’ta izlenen mezhepçi politikaların ısrarla desteklenmesinin de gerisinde yatan amaçlardan birisi işte budur” dedi

        ASELSAN Radar ve Elektronik Harp Teknoloji Merkezi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle yapıldı. Törende yaptığı konuşmada “ABD eninde sonunda Esad’la müzakere etmek zorunda kalacak” diyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’yi, isim vermeden eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

        DESTEĞİN NEDENİ: Türkiye dünyada sıcak çatışmaların en çok yaşandığı bölgede. Biz, çevremizi saran tüm bu sıkıntılar içinde sosyal, siyasal bakımdan ve elbette savunma anlamında kendimizi güven altına almak zorundayız. Bunun için önce kendi içimizde bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bugün Suriye’de yaşananların gerisindeki sebeplerinden biri de aslında Türkiye’nin bu gücünü kırma, konumunu kırma gayesidir. Biz Suriye içindeki çatışmaları önleyemesek de mağdur durumdaki kardeşlerimize sahip çıkarak bu oyunu önemli ölçüde boşa çıkarttık. Esed’e verilen desteğin de, DAİŞ’in ortaya çıkartılmasının da, Irak’ta izlenen mezhepçi politikaların ısrarla desteklenmesinin de gerisinde, görüldüğü gibi yatan amaçlardan birisi işte budur.

        HALEPÇE KATLİAMI: Bugün, binlerce kişinin Saddam tarafından katledildiği Halepçe katliamının 27’nci yıldönümü. İnsanlık dün Halepçe’ye duyarsız kalmıştı. Aynısını bugün Halep’te yaşıyoruz. Diplomasinin imkânlarını sonuna kadar kullanarak mücadelemizi yapıyoruz ama askeri gücümüzle tahkim etmediğimiz sürece arzu ettiğimiz neticeyi alamayacağımızı biliyoruz. Askeri gücü tahkim etmenin, dışarıdan hazır ürünü almak olmadığını acı tecrübelerle yaşadık. 74 Kıbrıs harekâtında yanımızda olması gerekenler bir anda bize desteklerini kestiler. İyi ki kestiler. Ondan sonra geldik ASELSAN’ı kurduk. Atasözümüz var ya; hırsızlar bizi ev sahibi etti.

        157 milyon dolara mal oldu

        İnşaatına 2012’de başlanan ve 157 milyon dolar yatırım yapılarak kurulan tesiste; kara, hava, deniz, uzay ve insansız platformlar için radar ve elektronik harp sistemlerine yönelik faaliyetler yürütülecek.

        Davutoğlu: Teknolojik kapasite şart

        Başbakan Ahmet Davutoğlu Çanakkale Savaşı’nda büyük kahramanlıklarla zaferin kazanıldığına işaret ederek şunları söyledi: “Kahramanlıklar, eğer teknolojik kapasite ile desteklenmezse, destan yazabilirsiniz ama milli bekanızın tehlike altında olmasını engelleyemeyebilirsiniz. Elektronik harp, savaşmadan savaş kazanma sanatıdır. Konvansiyonel risk almadan savaşı kazanabilme imkânı sağlar. Elektronik harp kapasiteniz yoksa düşman unsur, başkentinizin üzerine çıkıp size zarar verebilir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ