Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 'Tüm dünyaya üretim yapacağız’ - Teknoloji Haberleri

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı açılışta konuşan 3M Orta ve Doğu Avrupa bölgesi Başkan Yardımcısı Giuseppe Castaldi, Müşteri İnovasyon Merkezi’nin, 4 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımlarının bir parçası olduğunu belirtti. Castald “Bu yatırım Türkiye’de yapmakta olduğumuz yatırımların sadece küçük bir kısmı. Sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya üretim yapacak Çorlu bölgesel üretimtesisimizin de yatırımları tüm hızıyla sürüyor. Bu yatırım tamamlandığında Türkiye’ye toplam 500 milyon dolarlık ek bir yatırım daha gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

        SATIŞLARIN 3’TE 1’İ YENİ ÜRÜNLERDEN

        3M Ar-Ge’den Sorumlu Uluslararası Başkan Yardımcısı Joe Liu, satışlarının üçte birinin yeni ürünlerden geldiğini dile getirdi. Liu şöyle konuştu: “Ar-Ge ve inovasyon bizim için önemli, değerli. Bu alana 3M olarak gelirlerimizin yüzde 5.5’ini ayırıyoruz, ileride bu oran daha da artacak ve yüzde 6’yı bulacak.”

        ‘GELECEĞE HISSEDAR OLDU’

        Merkezin anı defterine görüşlerini yazan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye’nin katma değer zincirinde yükselmesini sağlayacak bu türden yatırımları güçlü bir şekilde desteklediklerini belirtti. Şimşek, “3M’nin Türkiye’nin geleceğinde hissedar olması güzel bir gelişme” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ