Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Minecraft okullarda dağıtılacak - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM/EKONOMİ SERVİSİ

        Türkiye'de "şiddet içerdiği" gerekçesiyle yasaklanması düşünülen popüler oyun Minecraft Kuzey İrlanda'da eğitim amaçlı kullanılacak.

        Dijital gelişimi destekleme kuruluşu CultureTECH, Kültür-Sanat Bakanlığı'nın desteğiyle Kuzey İrlanda genelindeki 200 ortaokul ve 30 kütüphaneye, Minecraft'ın eğitim versiyonu MinecraftEdu dağıtacak. Okullara ve kütüphanelere bedava indirme kodu sağlanacak.

        Çocukların Minecraft'ta çalışma konusunda cidden hevesli olduğuna dikkat çeken CultureTECH CEO'su Mark Nagurski "Bu hevesi, yaratıcılığı ve enerjiyi doğru kullanırsanız ciddi bir eğitim potansiyeli elde ediyorsunuz. Minecraft'ın bir diğer avantajı ise paylaşımın kolay olması. Eğer bir öğretmen Minecraft üzerinden tarih anlatmak için etkili bir yöntem bulursa bunu hemen diğer öğretmenler de kullanabilir" diye konuştu.

        2011 yılında piyasaya çıkan ve 60 milyon adetten fazla bir satış rakamına ulaşan Minecraft, giderek daha çok eğitim amaçlı kullanılıyor. Piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra Finlandiya ve ABD'li girişimciler TeacherGaming şirketini kurarak oyunun eğitim versiyonu olan MinecraftEdu'yu geliştirdi. TeacherGaming MinecraftEdu'nun dünyada 3 binden fazla öğretmen tarafından kullanıldığını belirtiyor.

        2013 yılında İsveç'te bir okul Minecraft'ı müfredata sokarak zorunlu hale getirdi. Aynı yıl Google da Spyridon Michalakis firmasına işbirliğine giderek, çocuklara Minecraft'ı kullanarak kuantum mekaniğini öğretmek için qCraft'ı yarattı.

        Minecraft'ın eğitim potansiyeli piyasaya çıktığı anda farkedilse de Kuzey İrlanda oyunu eğitim sistemine bu kadar kapsamlı bir şekilde entegre eden ilk ülke olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ