Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Apple'ı Hitler'e benzetti - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM/EKONOMİ SERVİSİ

        Çin merkezli video paylaşım sitesi LeTV.com'un kurucu ve CEO'su Jia Yueting, Apple'ı milyonlarca kişinin ölümüne yol açan Nazi lideri Adolf Hitler'e benzetti.

        3.8 milyar dolarlık servetin sahibi Yueting'in, Çin'in Facebook'u Weibo'da paylaştığı bu görselde Adolf Hitler Nazi selamı verilirken görülüyor. Kolunda ise Naziler'in sembolü gamalı haç yerine Apple logosu bulunuyor.

        Yueting, söz konusu görsel ile birlikte paylaştığı mesajda "Apple'ın kapalı devre anlayışı teknolojik gelişimin önünü tıkıyor, kullanıcılara zarar veriyor. Yine de herkes Apple'a tapıyor" ifadeleri yer aldı.

        'Özgürlük vs. Kibir' başlıklı görselde sol taraftaki çocuklar ise muhtemelen Android işletim sistemini temsil ediyor. Bu açık açık belirtilmese de tahmin etmek zor değil. Çünkü LeTV, çok yakında zamanda Android işletim sistemiyle çalışan akıllı telefon X900'ü görücüye çıkaracak.

        X900'ün sızan görüntüleri son birkaç gündür Çin basınında yer alıyor:

        APPLE'I ELEŞTİRMEK GELENEKSELLEŞİYOR

        Jia Yueting gerçekten Apple'ı teknolojik gelişimin önünde bir engel olarak mı görüyor yoksa paylaştığı Hitler görseli bir pazarlama sürecinin parçası mı emin olamayız. Ancak X900'ün fotoğraflarının sızması sayesinde yeni akıllı telefon önce Çin basınında, Yueting'in paylaştığı vurucu görsel sayesinde ise uluslararası basında yer bulmayı başardı.

        Bunun yanında akıllı telefon üreten Çinli bir firmanın ABD'li Apple'ı hedef alan açıklamalar yapması da yavaş yavaş bir gelenek haline gelmeye başladı. Ocak ayında Çinli teknoloji firması Xiomi'nin CEO'su Lei Jun yeni akıllı telefonları Mi Note'un tanıtımında konuşmasının önemli bir kısmını Apple'a ayırmış ve iPhone'dan daha iyi bir telefon ürettiklerini açıklamıştı.

        Bu gibi çıkışların gerek basın gerekse sosyal medyada ses getirdiği muhakkak ancak telefon satışlarını ne denli etkilediğini ancak zaman içerisinde görebileceğiz.

        YUETING'IN PAYLAŞTIĞI GÖRSELİN ORJİNAL HALİ:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ