Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sıcaklıklar yükseliyor

        Sıcaklar, iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin doğu kesimlerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklar, iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek. Bu arada, Doğu Anadolu'nun doğusunda (Van, Hakkari ve Iğdır) toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (düşük görüş mesafesi, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        -İLLERDE HAVA DURUMU-

        Yapılan değerlendirmelere göre bazı illerde hava durumu bugün şöyle olacak: İSTANBUL: Az bultulu ve açık, akşam saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Anadolu yakasında sis görülecek. (17) ANKARA: Az bulutlu ve açık. (15) İZMİR: Az bultulu ve açık, akşam saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu. (22) ADANA: Az bulutlu ve açık. (21) ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (23) SAMSUN: Parçalı bulutlu. (14) ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (9) DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı. (18)

        -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

        Yapılan değerlendirmelere göre bölgelerde hava durumu bugün şöyle olacak:

        MARMARA: Az bultulu ve açık, akşam saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Balıkesir ile İstanbul'un Anadolu yakasında sis görülecek.

        EGE: Az bultulu ve açık, akşam saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu geçecek.

        AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

        İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

        BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde sis görülecek.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde Ordu çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

        DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Kars, Ardahan ve Ağrı) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Kars çevrelerinde sis görülecek. Bölgenin doğusunda (Van, Hakkari ve Iğdır) toz ve kum taşınımı beklenmektedir.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ