Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Devlete sansür! - Teknoloji Haberleri

        Sansür kararlarını alan ve uygulayan BTK ve TİB ile onların bağlı olduğu Ulaştırma Bakanlığı'nın internet sitelerine belirsiz kişilerce 'erişim engeli' kondu.

        ntvmsnbc'nin haberine göre Türkiye'de son yllarda artan internet sansür uygulamalarında karar merci olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile onların bağlı olduğu Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın internet sitelerine bugün 01:00 ile 11:00 arasında erişilemedi.

        Bu iki siteye girmek isteyenler adreslerden yanıt alamadı. Sitelerin çalışmaması büyük ihtimalle büyük bir DoS (denial of service) saldırısı sonucu oldu.

        İnternette dolaşan söylentilere göre bu üç siteye erişimi engelleyen 'hacker'lar grubu bunu saat 01:00 ile 11:00 arasında sürdürdü. Grubun 'açıklama'sı olduğu iddia edilen metinde şu ifadeler yer aldı:

        "Aşağıda sıralanmış olan sistemlere erişimi TSI 01:00 ila 11:00 arası engellenmiştir. Gerekçeleri aşağıda anlatılmak ile birlikte sadece bu saatler arasında erişime engellenmesinin sebebi iyi niyetimizin bir göstergesidir, amacımız kurumların çalışmasını engellemek değil aşağıda anlatmış olduğumuz konulara kamuoyunun ve kamunun dikkatini çekmektir.

        Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (http://www.tib.gov.tr )

        Telekomünikasyon Kurumu - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (http://www.tk.gov.tr - http://www.btk.gov.tr )

        Ulaştırma Bakanlığı (http://www.btk.gov.tr )

        sitelerine erişim, youtube'a yonelik olarak yürüttükleri 5651 sayılı yasa kapsamındaki hukuksuz çalışmalar sebebi ile engellenmiştir.

        Tübitak (http://www.tubitak.gov.tr)

        sitesine erişim ise kurum içerisinde yer alan, kamu güvenliğini hedef alan BOME (Bilgisayar Olaylarına Müdahale Ekibi) yapısının fonksiyonsuzluğunu ve vizyonsuzluğunu gözler önüne sermek için engellenmiştir. Kamu Bilgi Güvenliği daha kendi güvenliğini sağlayamayan bu tarz kurumların tekeline bırakılmamalıdır.

        Bilgilerinize arz ederiz. "

        Hacker saldırısına maruz kalan üç siteden ve kurumlardan konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Ulaştırma Bakanlığı, BTK ve TİB sitelerine erişim bugün saat 11:05'te açıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ