Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Almanya Kupanın şampiyon tek Alman'ı! - Futbol Haberleri

        Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde düzenlenen ''9. Ozanın Günü ve Homeros Okuması'' etkinliğine katılan Kuntz, Dünya Kupası ile ilgili olarak ''Kazanamadık, ama ahtapot Paul haklı çıktı'' dedi.

        Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık'ı ziyaret eden Büyükelçi Kuntz, Çanakkale'ye bugüne kadar üç kez geldiğini ve her gelişinde kentin yeni yönlerini keşfettiğini, buranın tarihi ve stratejik anlamda önemli ve doğal güzelliklere sahip bir yer olduğunu söyledi.

        Almanlar açısından Truva Antik Kenti'nin büyük önemi bulunduğunu ifade eden Kuntz, ''Binlerce yıl Truva'nın var olduğuna dair düşünceler vardı. Ama Truva'nın şehir olarak var olup olmadığını kimse bilmiyordu. Heinrich Schliemann'ın çalışmalarıyla Truva'nın gerçekliği ortaya çıktı'' dedi.

        Kuntz, çocukluğunda, dil uzmanı olan büyük babasının anlatımlarıyla Truva'yı tanıdığını bildirdi.

        Truva'da hem Türk, hem de Alman ekipler tarafından kazı çalışması yapıldığını anlatan Kuntz, ''Vali Beyden aldığımız habere göre burada Truva Müzesi kurulması yönünde çalışmalar var. Bunu büyük bir heyecanla bekliyoruz. Müzenin modern mimariden dolayı Çanakkale'nin de çekiciliğini artıracağına inanıyoruz'' dedi.

        Vali Atalık ise Çanakkale'nin tarihte Türk ve Alman izlerini taşıyan bir yer olduğuna ve Truva'nın ortaya çıkarılmasında Almanların katkısına işaret etti.

        Son yıllarda Çanakkale'de eski Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann'ın adından sıkça bahsedildiğini vurgulayan Atalık, müzenin yapılmasıyla Truva Antik Kenti'nin daha da önem kazanacağını kaydetti.

        ''AHTAPOT PAUL HAKLI ÇIKTI''

        Eckart Kuntz, Almanya'nın Oberhausen kentindeki ''Sea Life'' adlı akvaryumda bulunan ve dünya kupasında oynanan maçları tahminiyle ünlenen ''Paul'' adlı ahtapotu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ''Dünya kupasını kazanamadık, ama ahtapot Paul haklı çıktı'' dedi.

        Vali Atalık'ın ''Biz o ahtapotu kızartıp yiyeceğiz'' esprisine karşılık Kuntz, ''Paul tüm dünyada o kadar tanındı ki, artık kimse ona dokunamaz'' dedi.

        Çanakkale Valisi Atalık ile Almanya Büyükelçisi Kuntz, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ