Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Türk "peri"si finalde - Teknoloji Haberleri

        ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, ASELSAN'ın liderliğinde kurulan ''Kapadokya'' takımı hazırladığı sistem çözümüyle, geçen yıl sonunda yapılan ve beş ülkeden 23 takımın başvurduğu yarışmanın ilk elemesinde adını ilk 10'a yazdırdı.

        Daha sonra geçen ay yapılan yarı finalde ASELSAN'ın ''Kapadokya'' takımının yanı sıra ABD, Avustralya, Japonya ve Kanada'dan ilk elemeyi geçen takımlar sistem gösterileri ve sunumlarla yeteneklerini ABD ve Avustralya'dan oluşturulan jüriye gösterdi. ASELSAN'ın yanı sıra Bilkent, Boğaziçi ve Ortadoğu Teknik üniversiteleri ile ABD'den Ohio State Üniversitesi'nden alanında uzman araştırmacıların biraraya geldiği ''Kapadokya'' takımı yarı finali de geçerek ABD, Japonya ve Avustralya ile adını finale yazdıran 6 takımdan birisi oldu ve ve 50 bin dolarlık ödüle de hak kazandı.

        FİNAL AVUSTRALYA'DA

        MAGIC-2010 Uluslararası İnsansız Araçlar Yarışması'nda finale kalan robotlar ve takımları, 8-13 Kasım 2010 tarihinde Avustralya'da karşı karşıya gelecek. Avustralya Savunma Bakanlığı ve ABD Savunma Bakanlığının birlikte düzenlediği ve insansız araçlar alanında dünyanın en güçlü şirketleri ve en başarılı üniversitelerinin katıldığı yarışmayı kazanan takım 750 bin dolarlık ödülün de sahibi olacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ