Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sonunda üretimi durduruldu - Teknoloji Haberleri

        Teknoloji devi Sony, satışlarının ve popülerliğinin giderek azalması nedeniyle efsane taşınabilir kasetçaları Walkman'in üretimini Japonya'da durdurdu.

        Şirketten yapılan açıklamada, Japonya'da son ürün sevkinin bu yılın başlarında yapıldığı, başka Walkman üretilmeyeceği belirtildi.

        Sony, bu ürünün imalatını ve satışını Japonya'da durdurmasına karşın, efsane taşınabilir kaset çaların üretimi, bazı elektronik fabrikalarının Walkman üretim lisansını elinde bulundurduğu Çin'de devam edecek.

        Şirketin bu açıklaması, iPod gibi dijital müzikçalarların egemen olduğu bu pazarda bir devrin kapandığını gösteriyor.

        1979'da satışa çıkardığından beri 220 milyondan fazla Walkman satan Sony'nin, son yıllarda satışları önemli ölçüde düşse de CD ve mini-disk çalarlarının üretimini durdurma planı bulunmuyor.

        SONY'DEN AÇIKLAMA GELDİ

        Sony Eurasia A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, kasetçalar Walkman üretiminin sadece Japonya'da durdurulduğu belirtilerek, ''Ancak Japonya'da ve tüm dünyada Walkman MP3/MP4 çalar satışları yepyeni ürün gamları ile devam etmektedir'' denildi.

        Sony Eurasia A.Ş'nin açıklamasında, ''Sony'nin Walkman üretimini durdurduğu'' içerikli haberlere ilişkin doğru bilgilendirme ihtiyacı duyulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

        ''Taşınabilir kasetçalar Walkman'in üretimini Japonya'da durdurduğumuz haberi, maalesef birtakım yazılı ve online mecralarda 'Walkman markasının küresel çapta sonu' şeklinde, yanlış bir biçimde yansıtılmaktadır. Kasetçalar Walkman üretimi, sadece Japonya'da durdurulmuştur, ancak Japonya'da ve tüm dünyada Walkman MP3/MP4 çalar satışları yepyeni ürün gamları ile devam etmektedir. Ayrıca Japonya haricinde tüm dünyada Walkman kasetçalar satışları da devam etmektedir.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ