Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bugüne dikkat! - Teknoloji Haberleri

        21 Aralık gündönümü ile aynı güne denk gelen Ay tutulması bugün gerçekleşti. Amerika Kıtası üzerinden daha net izlenebilecek bu tarihi buluşmada Ay, bakır kırmızısı renginde oldu. Türkiye saati ile 09.41’de başlayan tutulma 1 saat kadar sürdü.

        Amerika kıtası, 21 Aralık gündönümünün 456 yıl sonra Ay tutulmasıyla aynı güne denk gelişine şahit olacak. Ay, bu tarihi buluşma boyunca bakır kırmızısı rengini alacak. NASA, 456 yıl sonra ilk kez aynı güne denk gelen Ay tutulması ve gündönümünün Kuzey ve Güney Amerika’nın bir kısmında tam olarak görülebileceğini, tutulmanın en son 1554 yılında gündönümüne denk geldiğini bildirdi.

        Bilim adamları, tutulmanın göze zarar vermeyecek dürbün ya da teleskoplarla izlenmesini tavsiye ediyor. Dünyanın dört bir yanında bu yıl meydana gelen volkanik faaliyetler nedeniyle atmosferde çok yoğun miktarda toz bulunduğu, bu sebeple Ay’ın tutulma boyunca normalden biraz daha koyu renkli görüneceği belirtiliyor.

        2011 içerisinde haziran ve aralık aylarında olmak üzere iki Ay tutulması daha yaşanacak.

        Hande Kazanova tutulmayı yorumladı

        ‘Türkiye karışabilir’

        Bugün 21 Aralık 2010. Bu tarihi, gazetenizde en az okuyacağınız haberler kadar ciddiye alın. Zira bu tarih, başlı başına bir haber niteliği taşıyor. Bu sabah saatlerinde gökyüzünde, 29 derece ikizler burcunda ay tutulması gerçekleşiyor. Astrolojide tutulmalar önemli. Süreçlerin başlangıçlarına ve bitişlerine işaret eder ve kadersel sayılabilecek etkiler yaratır. Bugün gerçekleşen tutulma bir ay tutulması olduğundan, tüm dünyayla birlikte Türkiye’de de sarsıcı gelişmelere zemin hazırlayacak. İkizler burcunun son derecesinde gerçekleşen tutulma, Türkiye’de de yerin yerinden oynamasına yol açabilir. Türkiye’de, 15 Haziran’a kadar özellikle hukukla ve yargıyla ilgili çok önemli gelişmeler yaşanabilir. Önemli davalar yeniden gündeme gelebilir. Uzun süredir süren davalarla ilgili skandallar, yeni bilgiler ortaya çıkabilir. Ay’ın, Türkiye’nin otorite ve yönetim kadrosunu simgeleyen 10. evinde yer alan Uranüs ve Jüpiter ile sert açısı; skandallar, halkın otoriteye karşı ayaklanması, suikastlar, cinayetler, anne ve çocuk ölümlerine yol açabilir. Özellikle din eksenli konular rahatsız edici bir şekilde gündeme gelebilir. Halk arasında skandal sayılabilecek olaylar ortaya çıkabilir. Yardım dernekleri, hastaneler ve hapishanelerle ilgili konu ve sorunlar artabilir. Bürün bunlardan bağımsız olarak bazı ünlü insanların kaybı da, Türkiye’yi sarsabilir.

        GİZLİ DÜŞMANLAR AÇIĞA ÇIKABİLİR

        Tutulmanın etkisiyle, TBMM’de karışıklıklıklar yaşanabilir ve parti içi ayrılıklar söz konusu olabilir. Ekonomide, tahvil ve bono ve poliçeler düşebilir. Medya üzerindeki baskı artabilir. İkizler burcunun tutulma sırasında Ay’la girdiği kontak; polis kuvvetlerinin, ordunun ve devlet görevlilerinin çeşitli zorluk ve engellemelerle karşı karşıya kalmalarına yol açabilir. Ay’ın Türkiye’nin 7. evinde ilerleyen Oğlak burcundaki Pluto ile sert açısı ise ortaklık kurduğumuz devletlerle aramızın gerilmesine neden olabilir. Türkiye, gizli düşmanlıklarla karşılaşabilir ve birtakım alanlarda arkamızdan iş çevrildiği su yüzüne çıkabilir.

        24 Aralık’a dikkat!

        Bugünkü tutulmanın olumsuz etkileri özellikle 24 Aralık’ta hissedilecek. Bu tarihte, Satürn-Mars karesi ve Pluton karşıtlığı, hükümet açısından şanssız durumlara yol açabilir. 19 Nisan ve 8 Ağustos, tutulmanın olumsuz yüzünü en fazla hissettirdiği diğer tarihler olacak.

        En çok İkizler ile Yay etkilenecek

        Ay tutulması bireysel olarak en çok kişisel gezegenleri İkizler ve Yay burçlarının son derecelerinde olanları etkileyecek. Diğer hava grubu burçları da tutulmadan olumsuz etkilenecek. Bu gruptaki kişiler; düzensizlikler, ertelenmeler, karışıklıklar, skandallar, şanssız değişimler, kazalar ve otorite figürleriyle sorunlar yaşayacak.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ