Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji iPad’e özel ilk gazete basıld! - Teknoloji Haberleri

        iPad’e özel ilk gazeteyi Murdoch ‘baskıya verdi’ Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu News Corp’un yayınladığı iPad gazetesi The Daily’yi ilk deneyenlerin yorumu, dokunmatik ekranın avantajlarından çok iyi yararlanıldığı yönünde oldu. Haftalık ücreti 99 sent olan The Daily’nin yıllık abonelik fiyatı ise 40 dolar.

        Matbaa masrafları olmadığı için avantajlı konumda bulunan dijital gazeteyi ABD’nin New York ve Los Angeles kentlerindeki gazetecilerin yanı sıra serbest çalışan muhabirler çıkaracak. İçeriğini Haber, Fikir ve Dedikodu gibi başlıklar altında sunacak olan gazete her sabah 100 sayfa olarak yayınlanacak.

        Medya dünyasının ünlü patronu Avustralya doğumlu milyarder Rupert Murdoch'a göre, ''iPad'' dijital gazetecilik için yeni ufuklar açıyor. The Times, The Sun, The Wall Street gazetelerinden, Fox televizyonu ve Twentieth Century Fox film şirketine varıncaya kadar medya veya medyayla ilişkili pek çok sektörün patronu konumundaki Murdoch'un, Wall Street gazetesi analizcileriyle kurduğu telekonferans bağlantısında yaptığı konuşma, İngiliz Guardian gazetesinin internet sitesinde yer aldı.

        Yaptığı konuşmanın bir bölümünü, Apple şirketinin çıkardığı kısaca ''iPad'' adı verilen tablet bilgisayarların medya sektörü için sağladığı avantajlara ayıran Murdoch, bu cihazların tüketicileri dijital gazetecilik için para ödemeye teşvik edecek ideal bir araç olduğunu söyledi

        Konuşmasında, ''iPad''ın uyumlu stilinin gazeteciliği harekete geçireceği görüşünde olduğunu belirten Murdoch, bu cihazın gençleri gazete okumaya teşvik edeceğini dile getirdi.

        Tüm dünyada yüz milyonlarca kişinin ''iPad'' sahibi olacağı tahmininde bulunan Murdoch, ''Bu cihazla yapabileceğimiz çok şey ver. Bu cihaz teknolojik olarak geliştikçe biz de haber sunumu metotlarımızı geliştirmek zorunda kalacağız'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ